Hozzávalók (6 adag):
300 g quinoa
0,5 db lilahagyma
1 db kaliforniai paprika
1 db narancs
1 db avokádó
0,5 kis vörös vesebab konzerv
0,5 kukoricakonzerv
1 db gránátalma
2 db lime leve
2 gerezd fokhagyma
3 ek citromos olíva olaj
0,5 tk koriander
2 tk petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A quinoát áztassuk be, öntsük le a levét, öblítsük át, melyhez használjunk nagyon apró lyukú szűrőt. Majd enyhén sós, kétszeres mennyiségű vízben 15-20 perc alatt főzzük meg és tegyük félre, takarjuk le több konyharuhával. A kaliforniai paprikát és hagymát, narancsot és avokádót vágjuk kockákra (avokádóból célszerű nem túl puhát használni salátákhoz), keverjük el a kukoricával és babbal. Végül keverjük hozzá a kihűlt quinoát és a gránátalma magját. A lime-ból, zúzott fokhagymából, olíva olajból és fűszerekből készítsünk páclevet és forgassuk vele össze a salátát.
recept: Alakorvoslás