Hozzávalók:
250 g Rib Eye hátszín, vékony csíkokra vágva
2 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál növényi olaj, plusz a szitáláshoz
2 gerezd fokhagyma, összetörve
2 cm gyömbérdarab, meghámozva és gyufaszálra vágva
1 piros chili, vékonyra szeletelve
1 pirospaprika, kockákra vágva
4 újhagyma, szeletelve, zöld és fehér részek szétválasztva
4 evőkanál rizsborecet vagy fehérborecet
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál édes chili szósz
2 evőkanál ketchup
A páchoz
½tk. kínai ötfűszeres por
2 tk szójaszósz
1 tk szezámolaj
1 tk porcukor
Elkészítés:
Először egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit. Adjuk hozzá a hús csíkokat, keverjük jól össze. Ha lehet, hagyjuk a hűtőben 24 óráig. Szórjuk a kukoricalisztet a húsra, és addig keverjük, amíg minden darab lisztes masszává nem válik. Húzzuk szét a csíkokat, és helyezzük egy tányérra. Minden hús darabot locsoljunk meg egy kevés olajjal. Melegítsük fel a légsütőt 220 C-ra – ha van előmelegítési beállítás.
Óvatosan helyezzük a marhahúst a sütőrácsra a légsütőben , süssük 6 percig, majd fordítsuk meg és süssük további 4-6 percig, amíg ropogós nem lesz.
Közben 2 evőkanál növényi olajat egy wokban erős lángon hevítsünk fel, és kevergetve pirítsuk a fokhagymát, gyömbért, chilit, borsot és az újhagyma fehér végét 2-3 percig, amíg a paprika megpuhul. Ügyeljünk arra, hogy a gyömbért és a fokhagymát ne égessük meg. Adjuk hozzá az ecetet, a szóját, az édes chili szószt és a ketchupot, jól keverjük össze, és forraljuk fel. Tegyük a marhahúst is a wokba, majd öntsük le a szósszal. Főzzük még egy percig, amíg teljesen felforrósodik, majd az újhagyma zöldjével és egy kevés szósszal az oldalára szórva tálaljuk.