Hozzávalók:
2 közepes édeskömény, vékony szeletekre vágva
1 fej fokhagyma
3 evőkanál. olívaolaj
ízlés szerint só és frissen őrölt bors
1 evőkanál. édesköménypor
1 evőkanál. korianderpor
1 evőkanál reszelt citromhéj
3 evőkanál citromlé
1,5 kg kicsontozott csirke
45 dkg koktélparadicsom
12 dkg kimagozott olajbogyó
20 kovászos kenyér, apró darabokra tépve
3 csésze bébi spenót
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 220 °C -ra. Helyezze el az édeskömény szeleteket, a fokhagymát és egyevőkanál olajat egy tepsibe. Fűszerezze sóval és borssal. Süsse 10 percig. Tegye egy tálba az édesköményport, a koriandert és a citromhéjat. Fűszerezze sóval és borssal. Dörzsölje be a csirkét egy evőkanál olajjal, majd az elkészült fűszerkeverékkel.
Csökkentse a sütő hőmérsékletét 200 °C-ra. Vegye ki a tepsit a sütőből és tegye bele a paradicsomot és az olajbogyót, keverje össze a többi hozzávalóval. Helyezzen csirkét a zöldségek tetejére és süsse kb. 30 percig.
Tegye a kenyeret a maradék evőkanál olajjal egy tálba. Fűszerezze sóval és borssal. Szórja a csirke köré, és folytassa a sütést kb. 10-15 percig, vagy amíg a csirke aranybarna nem lesz. Helyezze a csirkét egy vágódeszkára, és hagyja pihenni legalább 5 percig. Tegye a bébi spenótot egy serpenyőbe, és folyamatos kevergetés mellett dinsztelje meg. Adja hozzá a citromlevet és keverje össze.
Tálalás: helyezze a csirkét zöldségágyra. Aki kiadósabb étkezést szeretne, az főtt burgurt is kínálhat hozzá.