2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Sült csirke édesköménnyel és paradi...

Következő

Sütőtökös rizottó mascarponéval...

Barackos csirkemell kuszkusszal

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj

4 csont és bőr nélküli csirkemell

1/4 teáskanál só

1/4 teáskanál őrölt fekete bors

1/2 csésze szeletelt vöröshagyma

3 evőkanál balzsamecet

2 csésze szeletelt, érett, sárga őszibarack (2 csésze = kb. 4 kicsi)

5-6 szem koktél paradicsom, félbe vágva

2 evőkanál vékonyra felszeletelt friss bazsalikom

 
Elkészítés:
Hevítsen olajat egy nagy serpenyőben, közepesen magas hőfokon. Adja hozzá a hagymát és dinsztelje üvegesre. Helyezze bele a csirkét, hintse meg sóval és borssal és főzze kb. 5 percig, vagy amíg a csirke meg nem pirul. Egyszer fordítsa meg. Vegye ki a csirkét a serpenyőből és tegye félre. A fennmaradt szafthoz adja hozzá a balzsamecetet és főzze 2 percig, vagy amíg besűrűsödik. Keverje hozzá az őszibarackot és a paradicsomot. Tegye vissza a csirkét serpenyőbe. Fedje le, alacsonyabb hőfokon főzze 8-10 percig, vagy amíg a csirke közepén már nem rózsaszínű. álalás előtt szórja meg apróra vágott bazsalikommal.

Tálalás: kuszkusz ágyon
Előző

Sült csirke édesköménnyel és paradi...

Következő

Sütőtökös rizottó mascarponéval...

Kövess minket!