Hozzávalók:
kb. 2 csésze. reszelt cheddar
1 ek. extra szűz olívaolaj
1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
3 gerezd fokhagyma, darálva
45 dkg darált marhahús
1 tk. csilipor
1/2 tk. őrölt kömény
1/2 tk. paprika
ízlés szerint só, őrölt fekete bors
Tálaláshoz:
Tejföl
Felkockázott avokádó
Frissen apróra vágott koriander
Apróra vágott paradicsom
Elkészítés:
Melegítse elő a sütőt 180° -ra, béleljen ki egy nagy tepsit sütőpapírral. Helyezzen kb. 2 -2 evőkanálnyi cheddar sajtot néhány centire egymástól, összesen 12 darabot. Süsse kb. 6 percig, addig, amíg aranysárga nem lesz. Hagyja egy percig a tepsiben hűlni. Közben egy 12 db-os muffin sütőt fordítsa fejjel lefelé és kenje meg főző spray-vel, majd óvatosan vegye fel az olvasztott sajtot és simítsa a sajtkorongot a megfordított forma aljára, ezáltal egy csésze formát kap. Hagyja 10 percig hűlni.
Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsen olajat. Adja hozzá a hagymát, és időnként megkeverve párolja, amíg megpuhul, (kb. 5 perc). Keverje hozzá a fokhagymát, majd adja hozzá a darált marhahúst, kavarja jól össze. Addig párolja, amíg a marhahús rózsaszínű nem lesz (kb. 6 perc), majd öntse le a felesleges zsírt. Helyezze vissza a húst a serpenyőbe, és ízesítse chili porral, köménnyel, paprikával, sóval és borssal.
Tálalás: helyezze a sajtcsészéket egy tálra. Töltsön bele a darált hús masszából, tegyen a tetejére tejfölt, avokádót, koriandert és paradicsomot.