2024. November 13. | Szilvia
Előző

Kávés bacondzsem...

Következő

Pármai sonka fügével...

Színes enchilada

Hozzávalók (4 személyre):

320 g sütőtök

4 db teljes kiőrlésű tortillalap

4 ek. napraforgóolaj

120 g spenót

320 g vörös bab (konzerv)

150 g szárzeller

2 közepes paradicsom

1 közepes vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

fűszerek ízlés szerint: római kömény, fekete bors, chili paprika, édes füstölt paprika

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! A megtisztított, felkockázott sütőtököt tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Az olajjal és a fűszerekkel forgassuk össze és süssük meg nagyjából 20-25 perc alatt. A megsült sütőtököt keverjük össze a széttépkedett spenótlevelekkel, a lecsepegtetett babbal, a felkockázott paradicsom felével és a töltsük be a tortillákba, majd tekerjük fel, és szép sorban helyezzük egy jénaiba. Ha nehéz kezelni (tekerni) a tortillákat, akkor 30 másodpercre betehetjük a mikróba töltés előtt. Közben elkészítjük a szószt is: az olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd mehetnek bele a fűszerek, és amikor már illatosak, a paradicsom másik fele és az apróra felvágott szárzeller is. Egy-két keverés után öntsük fel kb. 1 dl vízzel és főzzük 4-5 percig, majd turmixoljuk össze a zöldségeket. A szósszal betakarjuk az elkészült tortillatekercseket és 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.

 

Tápanyagtartalom (1 adagban):

Energia: 467 kcal; Fehérje: 15 g; Szénhidrát: 65 g; Rost:10 g; Zsír: 15 g, ebből telített: 9 g;

Nátrium: 339 mg; Kálium: 866 mg. (16)


Forráa: MDOSZ - Táplálkozási Akadémia

 

 

Előző

Kávés bacondzsem...

Következő

Pármai sonka fügével...

Kövess minket!