Hozzávalók (4 személyre):
320 g sütőtök
4 db teljes kiőrlésű tortillalap
4 ek. napraforgóolaj
120 g spenót
320 g vörös bab (konzerv)
150 g szárzeller
2 közepes paradicsom
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fűszerek ízlés szerint: római kömény, fekete bors, chili paprika, édes füstölt paprika
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! A megtisztított, felkockázott sütőtököt tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Az olajjal és a fűszerekkel forgassuk össze és süssük meg nagyjából 20-25 perc alatt. A megsült sütőtököt keverjük össze a széttépkedett spenótlevelekkel, a lecsepegtetett babbal, a felkockázott paradicsom felével és a töltsük be a tortillákba, majd tekerjük fel, és szép sorban helyezzük egy jénaiba. Ha nehéz kezelni (tekerni) a tortillákat, akkor 30 másodpercre betehetjük a mikróba töltés előtt. Közben elkészítjük a szószt is: az olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd mehetnek bele a fűszerek, és amikor már illatosak, a paradicsom másik fele és az apróra felvágott szárzeller is. Egy-két keverés után öntsük fel kb. 1 dl vízzel és főzzük 4-5 percig, majd turmixoljuk össze a zöldségeket. A szósszal betakarjuk az elkészült tortillatekercseket és 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Tápanyagtartalom (1 adagban):
Energia: 467 kcal; Fehérje: 15 g; Szénhidrát: 65 g; Rost:10 g; Zsír: 15 g, ebből telített: 9 g;
Nátrium: 339 mg; Kálium: 866 mg. (16)
Forráa: MDOSZ - Táplálkozási Akadémia