Hozzávalók (2 főre):
250 g vékonyra vágott, csíkokra szeletelt marha hátszín
2 evőkanál növényi olaj, plusz egy cseppnyi
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
hüvelykujjnyi gyömbér, meghámozva, gyufaszálakra vágva
1 piros chili, vékonyan felszeletelve
1 piros paprika, apróra vágva
4 újhagyma, felszeletelve, zöld és fehér részek különválasztva
4 evőkanál rizs- vagy fehérborecet
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál édes chiliszósz
2 evőkanál paradicsomos ketchup
A páchoz
½ teáskanál kínai ötfűszerpor
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál porcukor
Elkészítés:
Először is keverjek össze a pác hozzávalóit egy tálban. Adja hozzá a steakcsíkokat, és forgassa össze, hogy bevonja őket. Hagyja a hűtőben állni, lehetőleg 24 órán át. Ha kivette a hűtőből szórja a kukoricalisztet a steakre, és keverje össze, amíg minden egyes darabot bevonja a lisztes paszta. Válassza szét a csíkokat, és rendezze el egy tányéron. Minden steakdarabot csepegtessen meg egy kevés olajjal. Melegítse fel a légsütőt 220C-ra, ha van előmelegítési beállítása. Óvatosan tegye a marhahúst a légsütőben lévő sütőrácsra, süsse 6 percig, majd fordítsa meg, és süsse további 4-6 percig, amíg ropogósra sül.Egy wokban magas hőfokon hevítsen fel 2 evőkanál növényi olajat, és 2-3 percig kevergetve süsse a fokhagymát, a gyömbért, a chilit, a borsot és az újhagyma fehér végeit, amíg a bors megpuhul. Vigyázzon, hogy a gyömbér és a fokhagyma ne égjen meg. adja hozzá az ecetet, a szóját, az édes chiliszószt és a paradicsomketchupot, keverje jól össze, és főzze még egy percig. Borítsa a marhahúst a wokba, és forgassa át a mártással. Főzze még egy percig, amíg át nem járja a mártás a húst.
Tálalás: tálalja az újhagymás zölddel és egy kis extra szósszal megszórva.