Sült csirke édesköménnyel és paradicsommal

Hozzávalók:

2 közepes édeskömény, vékony szeletekre vágva

1 fej fokhagyma

3 evőkanál. olívaolaj

ízlés szerint só és frissen őrölt bors

1 evőkanál. édesköménypor

1 evőkanál. korianderpor

1 evőkanál reszelt citromhéj

3 evőkanál citromlé

1,5 kg kicsontozott csirke

45 dkg koktélparadicsom

12 dkg kimagozott olajbogyó

20 kovászos kenyér, apró darabokra tépve

3 csésze bébi spenót

 

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 220 °C -ra. Helyezze el az édeskömény szeleteket, a fokhagymát és egyevőkanál olajat egy tepsibe. Fűszerezze sóval és borssal. Süsse 10 percig. Tegye egy tálba az édesköményport, a koriandert és a citromhéjat. Fűszerezze sóval és borssal. Dörzsölje be a csirkét egy evőkanál olajjal, majd az elkészült fűszerkeverékkel.

Csökkentse a sütő hőmérsékletét 200 °C-ra. Vegye ki a tepsit a sütőből és tegye bele a paradicsomot és az olajbogyót, keverje össze a többi hozzávalóval. Helyezzen csirkét a zöldségek tetejére és süsse kb. 30 percig.

 

Tegye a kenyeret a maradék evőkanál olajjal egy tálba. Fűszerezze sóval és borssal. Szórja a csirke köré, és folytassa a sütést kb. 10-15 percig, vagy amíg a csirke aranybarna nem lesz.  Helyezze a csirkét egy vágódeszkára, és hagyja pihenni legalább 5 percig. Tegye a bébi spenótot egy serpenyőbe, és folyamatos kevergetés mellett dinsztelje meg. Adja hozzá a citromlevet és keverje össze.

 

Tálalás: helyezze a csirkét zöldségágyra. Aki kiadósabb étkezést szeretne, az főtt burgurt is kínálhat hozzá.