Ropogós chilis marhahús

Hozzávalók:

250 g Rib Eye hátszín, vékony csíkokra vágva

2 evőkanál kukoricaliszt

2 evőkanál növényi olaj, plusz a szitáláshoz

2 gerezd fokhagyma, összetörve

2 cm gyömbérdarab, meghámozva és gyufaszálra vágva

1 piros chili, vékonyra szeletelve

1 pirospaprika, kockákra vágva

4 újhagyma, szeletelve, zöld és fehér részek szétválasztva

4 evőkanál rizsborecet vagy fehérborecet

1 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál édes chili szósz

2 evőkanál ketchup

 

A páchoz

½tk. kínai ötfűszeres por

2 tk szójaszósz

1 tk szezámolaj

1 tk porcukor

 

Elkészítés:

Először egy tálban keverjük össze a pác hozzávalóit. Adjuk hozzá a hús csíkokat, keverjük jól össze. Ha lehet, hagyjuk a hűtőben 24 óráig. Szórjuk a kukoricalisztet a húsra, és addig keverjük, amíg minden darab lisztes masszává nem válik. Húzzuk szét a csíkokat, és helyezzük egy tányérra. Minden hús darabot locsoljunk meg egy kevés olajjal. Melegítsük fel a légsütőt 220 C-ra – ha van előmelegítési beállítás.

Óvatosan helyezzük a marhahúst a sütőrácsra a légsütőben , süssük 6 percig, majd fordítsuk meg és süssük további 4-6 percig, amíg ropogós nem lesz.

 

Közben 2 evőkanál növényi olajat egy wokban erős lángon hevítsünk fel, és kevergetve pirítsuk a fokhagymát, gyömbért, chilit, borsot és az újhagyma fehér végét 2-3 percig, amíg a paprika megpuhul. Ügyeljünk arra, hogy a gyömbért és a fokhagymát ne égessük meg. Adjuk hozzá az ecetet, a szóját, az édes chili szószt és a ketchupot, jól keverjük össze, és forraljuk fel. Tegyük a marhahúst is a wokba, majd öntsük le a szósszal. Főzzük még egy percig, amíg teljesen felforrósodik, majd az újhagyma zöldjével és egy kevés szósszal az oldalára szórva tálaljuk.