2025. Április 19. | Emma
Előző

Csirke parmezán...

Következő

Lazac barna-cukormázzal...

Tőkehalfilé citrommal és fekete borssal

Hozzávalók (4 adag):

3 evőkanál növényi olaj

60 dkg tőkehalfilé, 4 szeletre vágva

1 citrom leve

őrölt fekete bors ízlés szerint

1 ek. kapribogyó

néhány szem koktélparadicsom

1-2 marék spenot

 

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben hevítsük forróra az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a filéket, és facsarjuk a citromlé 1/2-ét a tetejére. Ízlés szerint megszórjuk borssal. Süssük 4 percig, majd fordítsuk meg. Facsarjuk a halra a maradék citromlevét, és ízlés szerint szórjuk meg borssal. Addig süssük, amíg a filé villával könnyen el nem válik. Sütés közben tegyük a halhoz a kapribogyót és koktélparadicsomot, a végén pedig a spenótot.

 

Tálalás: vajas rizspilaffal és zöldsalátával tálaljuk.

Előző

Csirke parmezán...

Következő

Lazac barna-cukormázzal...

Kövess minket!