Hozzávalók (4 adag):
3 evőkanál növényi olaj
60 dkg tőkehalfilé, 4 szeletre vágva
1 citrom leve
őrölt fekete bors ízlés szerint
1 ek. kapribogyó
néhány szem koktélparadicsom
1-2 marék spenot
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben hevítsük forróra az olajat közepes lángon. Adjuk hozzá a filéket, és facsarjuk a citromlé 1/2-ét a tetejére. Ízlés szerint megszórjuk borssal. Süssük 4 percig, majd fordítsuk meg. Facsarjuk a halra a maradék citromlevét, és ízlés szerint szórjuk meg borssal. Addig süssük, amíg a filé villával könnyen el nem válik. Sütés közben tegyük a halhoz a kapribogyót és koktélparadicsomot, a végén pedig a spenótot.
Tálalás: vajas rizspilaffal és zöldsalátával tálaljuk.