Hozzávalók:
500 g lencse
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 dl balzsamecet
1 rúd kolbász
1 l víz
2 dl tejszín
2 ek cukor
Ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A hagymákat apró kockákra vágjuk, pici olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a lencsét és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a lencsénk meg nem puhul, sóval, borssal ízesítjük. A kolbászokat vékony szeletekre vágjuk, majd 180-200 fokos sütőben ropogósra sütjük. Az elkészült lencséhez hozzáadjuk a balzsamecetet és a tejszínt, majd egy botturmix segítségével lekrémesítjük.
Tálalás:
A kolbász karikákat apróra vágjuk és a leves tetejére szórjuk, friss petrezselyemmel díszítjük.
recept: Adri’s Kitchen