Lencse krémleves

Marton Adrienn

Hozzávalók:

500 g lencse

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db babérlevél

1 dl balzsamecet

1 rúd kolbász

1 l víz

2 dl tejszín

2 ek cukor

Ízlés szerint só, bors

 

Elkészítés:

A hagymákat apró kockákra vágjuk, pici olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a lencsét és felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a lencsénk meg nem puhul, sóval, borssal ízesítjük. A kolbászokat vékony szeletekre vágjuk, majd 180-200 fokos sütőben ropogósra sütjük.  Az elkészült lencséhez hozzáadjuk a balzsamecetet és a tejszínt, majd egy botturmix segítségével lekrémesítjük.

 

Tálalás:

A kolbász karikákat apróra vágjuk és a leves tetejére szórjuk, friss petrezselyemmel díszítjük.

recept: Adri’s Kitchen