2021. Január 15. | Lóránt, Loránd
Előző

Sajt taco...

Következő

Pulykás rizstészta...

Napraforgólisztes kréker

Hozzávalók:

20 dkg napraforgómagliszt
20 dkg cheddar sajt
20 dkg vaj

2 ek. apróra vágott kakukkfű (vagy más zöldfűszer)

1 teáskanál só

2 db tojássárga

 

Elkészítés:
Vágjuk a hideg vajat apró darabokra, majd szintén hideg kézzel morzsoljuk össze a liszttel, a sajt, a tojások, egy csipet só és a zöldfűszer hozzáadásával. Ha szükséges, pici vizet adhatunk hozzá, majd az egészet gyúrjuk össze és pihentessük egy órán át a hűtőben. Nyújtsuk ki a tésztát két sütőpapír között (így nem ragad le), majd derelyevágóval vagy késsel vágjuk csíkokra, vagy körökre, a tetejét szurkáljuk meg. Szórhatunk a tetejére napraforgómagot, vagy köménymagot is.  Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, helyezzük rá a tésztát és 180˚C-on, légkeveréssel kb. 10-12 percig süssük.

Előző

Sajt taco...

Következő

Pulykás rizstészta...

Kövess minket!