2024. Április 19. | Emma
Előző

Fabada – spanyol babgulyás...

Következő

Krémes tortellini leves kolbásszal...

Tonhalpörkölt burgonyával

HOZZÁVALÓK:

400 gramm friss tonhal

2 gerezd fokhagyma

1 hagyma

1 érett paradicsom

1 zöldpaprika

1 chilipaprika

4 burgonya

200 milliliter fehérbor

800 milliliter halászlé

1 teáskanál édes paprika

2 babérlevél

olívaolaj

Petrezselyem

 

ELKÉSZÍTÉS:

A tonhalat vágjuk harapható kockákra, és sózzuk meg. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát. Mossuk meg a zöldpaprikát, távolítsuk el a magokat, és vágjuk apróra. Mossuk meg és vágjuk fel apróra a paradicsomot. Hámozzuk meg és kockázzuk fel a burgonyát, mossuk meg és tegyük félre. A petrezselymet vágjuk apróra.

 

Az apróra vágott hagymát és paprikát egy serpenyőben kb. 3 percig pároljuk. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a chilit és az édespaprikát, majd keverjük jól össze. Adjuk hozzá a paradicsomot, és hagyjuk, hogy a felére csökkentjen a paradicsom leve.

 

Adjuk a burgonyát a pörköltalaphoz, öntsük hozzá a fehérbort, és hagyjuk, hogy a felére csökkenjen a leve.

 

A halászlevet forrósítsuk fel egy másik serpenyőben, majd adjuk a burgonya pörkölthöz,  tegyük bele a babérlevelet, és főzzük kb. 25 percig, amíg a burgonya megpuhul.

 

Adjuk hozzá a tonhalkockákat, az apróra vágott petrezselymet, és ízlés szerint sózzuk meg. Főzzük további 5 percig, majd tálalás előtt hagyjuk állni néhány percig.

 

TIPP: A halat nyersen adjuk a burgonyapörkölthöz, és csak néhány percig kell főzni. Fontos, hogy ne főzzük túl a halat, hogy ne legyen túl száraz.

recept: Balogh Noémi, spanyolországi tudósító 

Előző

Fabada – spanyol babgulyás...

Következő

Krémes tortellini leves kolbásszal...

Kövess minket!