2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Párolt báránycomb...

Következő

Paella...

Bárány curry

Hozzávalók 4 adag):

1 1/2 csont nélküli báránycomb, zsír nélkül, kockákra vágva

2 evőkanál őrölt koriander

2 teáskanál őrölt kömény

1 teáskanál füstölt paprika

1 teáskanál só

1/2 teáskanál cayenne bors

1/2 teáskanál őrölt kurkuma

2 evőkanál friss gyömbér, meghámozva és apróra vágva

4 gerezd fokhagyma, apróra vágva

2 evőkanál növényi olaj

1 közepes vöröshagyma, apróra vágva

1 csésze paradicsomszósz konzerv

1 csésze víz

2 evőkanál friss koriander, levelek és szárak, finomra vágva, a díszítéshez

 

Elkészítés:

Helyezzük a bárányhúst egy nagy tálba és szórjuk meg a korianderrel, köménnyel, paprikával, sóval, cayenne-i borssal, kurkumával, gyömbérrel és fokhagymával. Hűtőszekrényben, lefedve 30 percig vagy legfeljebb 8 órán át pihentessük.

Egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon melegítsük fel az olajat, amíg csillogni nem kezd. Tegyük bele a hagymát és süssük, amíg megpuhul – körülbelül 2 percig. Adjuk hozzá a bárányt, és pirítsuk meg minden oldalát – kb. 5 percig.

Keverjük bele a paradicsomszószt és a vizet és kavarjuk jól át. Forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot közepesen alacsonyra. Fedő alatt pároljuk, amíg a hús puha nem lesz – kb. 45 percig.

 

Tálalás: szórjunk a tetejére koriandert és kínáljuk basmati rizzsel.

Előző

Párolt báránycomb...

Következő

Paella...

Kövess minket!