Hozzávalók 4 adag):
1 1/2 csont nélküli báránycomb, zsír nélkül, kockákra vágva
2 evőkanál őrölt koriander
2 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál füstölt paprika
1 teáskanál só
1/2 teáskanál cayenne bors
1/2 teáskanál őrölt kurkuma
2 evőkanál friss gyömbér, meghámozva és apróra vágva
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 evőkanál növényi olaj
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
1 csésze paradicsomszósz konzerv
1 csésze víz
2 evőkanál friss koriander, levelek és szárak, finomra vágva, a díszítéshez
Elkészítés:
Helyezzük a bárányhúst egy nagy tálba és szórjuk meg a korianderrel, köménnyel, paprikával, sóval, cayenne-i borssal, kurkumával, gyömbérrel és fokhagymával. Hűtőszekrényben, lefedve 30 percig vagy legfeljebb 8 órán át pihentessük.
Egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon melegítsük fel az olajat, amíg csillogni nem kezd. Tegyük bele a hagymát és süssük, amíg megpuhul – körülbelül 2 percig. Adjuk hozzá a bárányt, és pirítsuk meg minden oldalát – kb. 5 percig.
Keverjük bele a paradicsomszószt és a vizet és kavarjuk jól át. Forraljuk fel, majd mérsékeljük a hőfokot közepesen alacsonyra. Fedő alatt pároljuk, amíg a hús puha nem lesz – kb. 45 percig.
Tálalás: szórjunk a tetejére koriandert és kínáljuk basmati rizzsel.