Hozzávalók (4 adag):
½ kg csirkemell filé (4 db)
1 nagy tojás, felverve
⅓ csésze zsemlemorzsa
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
¾ ek. olasz fűszer (origanó, kakukkfű, bazsalikom)
½ teáskanál fokhagymapor
1 doboz paradicsomszósz
¾ csésze reszelt mozzarella sajt
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra. Zsírozzunk meg egy sütőlapot. Klopfoljuk meg a csirkemellet kb. 1,5 cm vastagságúra. Tegyük a felvert tojást egy tálba. Egy másik tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, az olasz fűszereket és a fokhagymaport. Mártsunk a csirkemelleket a tojásba, majd hempergessük meg a zsemlemorzsás keverékben, hogy egyenletesen bevonja. Helyezzük az előkészített sütőlapra.
Süssük az előmelegített sütőben 10 percig. Forgassuk meg, és süssük tovább, amíg a csirke már nem rózsaszínű a közepén, és a szaftja tiszta nem lesz, kb. még 10 percig. Közben melegítsük fel a paradicsomszószt. Vegyük ki a sütőből a húst, öntsük rá a paradicsomszószt, szórjuk meg a mozzarella sajttal és süssük további kb. 3 percig, amíg a sajt megolvad.
Tálalás: főtt tésztával és/vagy Ceasar salátával