2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Superfood saláta...

Következő

Csirke Capri módra...

Parmezános csirkemell

Hozzávalók (4 adag):

½ kg csirkemell filé (4 db)

1 nagy tojás, felverve

⅓ csésze zsemlemorzsa

2 evőkanál reszelt parmezán sajt

¾ ek. olasz fűszer (origanó, kakukkfű, bazsalikom)

½ teáskanál fokhagymapor

1 doboz paradicsomszósz

¾ csésze reszelt mozzarella sajt

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 C-ra. Zsírozzunk meg egy sütőlapot. Klopfoljuk meg a csirkemellet kb. 1,5 cm vastagságúra.  Tegyük a felvert tojást egy tálba. Egy másik tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, az olasz fűszereket és a fokhagymaport. Mártsunk a csirkemelleket a tojásba, majd hempergessük meg a zsemlemorzsás keverékben, hogy egyenletesen bevonja. Helyezzük az előkészített sütőlapra.

 

Süssük az előmelegített sütőben 10 percig. Forgassuk meg, és süssük tovább, amíg a csirke már nem rózsaszínű a közepén, és a szaftja tiszta nem lesz, kb. még 10 percig. Közben melegítsük fel a paradicsomszószt. Vegyük ki a sütőből a húst, öntsük rá a paradicsomszószt, szórjuk meg a mozzarella sajttal és süssük további kb. 3 percig, amíg a sajt megolvad.

 

Tálalás: főtt tésztával és/vagy Ceasar salátával

 

Előző

Superfood saláta...

Következő

Csirke Capri módra...

Kövess minket!