2024. December 11. | Árpád, Árpádina
Előző

Északi édeskömény saláta...

Következő

Párolt gomba fűszerekkel és fokhagym...

Serpenyőben sült provence-i bárány

Hozzávalók:

4 szelet bárány lapocka

2 evőkanál Provence -i fűszernövény

ízlés szerint só és bors

1 evőkanál kókuszolaj vagy tisztított vaj

4 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 citrom

 

Elkészítés:

A száraz bárányszeleteket papírtörlővel áttöröljük. Egyenletesen szórjuk a fűszernövényeket a bárányhúsra. Óvatosan dörzsöljük be sóval, borssal, hogy jól a húsra tapadjon.

 

Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes hőfokon. Adjuk hozzá az olajat, majd a bárányt, tegyük hozzá a fokhagymákat. Süssük az egyik oldalát, amíg el nem kezd színe megváltozni, körülbelül 6-7 percig, majd fordítsuk meg.

 

Hámozzuk meg a citrom héját nagyobb darabokra, és helyezzük a fokhagymás bárány köré. Főzzük további 4-6 percig, amíg a bárány ízlésünk szerint megpuhul. Tegyük ki a bárányhúst egy tányérra, és facsarjunk rá egy kevés citromlevet.

 

Előző

Északi édeskömény saláta...

Következő

Párolt gomba fűszerekkel és fokhagym...

Kövess minket!