Hozzávalók:
4 szelet bárány lapocka
2 evőkanál Provence -i fűszernövény
ízlés szerint só és bors
1 evőkanál kókuszolaj vagy tisztított vaj
4 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 citrom
Elkészítés:
A száraz bárányszeleteket papírtörlővel áttöröljük. Egyenletesen szórjuk a fűszernövényeket a bárányhúsra. Óvatosan dörzsöljük be sóval, borssal, hogy jól a húsra tapadjon.
Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepes hőfokon. Adjuk hozzá az olajat, majd a bárányt, tegyük hozzá a fokhagymákat. Süssük az egyik oldalát, amíg el nem kezd színe megváltozni, körülbelül 6-7 percig, majd fordítsuk meg.
Hámozzuk meg a citrom héját nagyobb darabokra, és helyezzük a fokhagymás bárány köré. Főzzük további 4-6 percig, amíg a bárány ízlésünk szerint megpuhul. Tegyük ki a bárányhúst egy tányérra, és facsarjunk rá egy kevés citromlevet.