Hozzávalók:
3 édeskömény
1 evőkanál skandináv fűszeres só
4 evőkanál kacsazsír vagy olívaolaj
1 teáskanál ecet, tetszés szerint (opcionális)
2 ek. apróra vágott kapor
Elkészítés:
Vágja a hagymákat 4 vagy 6 részre; méretüktől függően. Tegyen félre néhány szép levelet díszítésnek.
Melegítsen fel egy öntöttvas serpenyőt közepesen alacsony hőfokon, majd tegye bele a kacsazsírt. Fűszerezze az édesköményt a fűszersóval, és lapos oldalukkal lefelé helyezze a szeleteket a serpenyőbe.
Lassan főzze, majd fordítsak meg, ha az édeskömény karamellizálódni kezd. Folytassa a főzést, időnként megforgatva, amíg az édeskömény karamellizálódik és megpuhul. Szükség esetén éles késsel ellenőrizze.
Tálalás: édesköménylevéllel és egy csepp ecettel és az apróra vágott kaporral díszítve tálaljuk
Megjegyzés:
Az északi fűszeres só ideális mártásokhoz, sült burgonyához, párolt zöldségekhez, grillezett vagy sült húsokhoz.
Összetevői: só, vöröshagyma, juharcukor, mustár, fokhagyma, vad porcini gomba, édes páfrányfenyő, paszternák, kakukkfű, labrador tea, koriander, cayenne bors, zsálya, téli sóska, tárkony, szecsuáni bors.