2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Zöldfűszeres báránycomb...

Következő

Mexikói ízek - Karfiolos csirke fekete...

Mexikói marhahúsos tortilla

Hozzávalók (6 főre:)

8 db tortilla lap          

500 g darált marhahús

1 nagy csipet só, bors

150 g paradicsomszósz

400 g bab (konzerv)

1 tk füstölt fűszerpaprika

½ tk római kömény

pár csepp chiliszósz

2 ek. olaj + a sütéshez

20 dkg reszelt chadder sajt

 

Elkészítés:

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és elkezdjük pirítani a marhahúst, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, és a paradicsomszószt. Jól összekeverjük és hozzáöntjük a babot, a füstölt pirospaprikát, a római köményt és a chiliszószt. Addig főzzük, míg a hús puha nem lesz. A tortillalapra rakunk egy nagy adagot a fűszeres marhahúsból, mehet rá egy kis reszelt sajt is. A tortilla két felét felhajtjuk, majd a két másik végével is ugyanígy járunk el, ezt követően fogpiszkálóval tűzzük össze, hogy ne nyíljon szét. Egy serpenyőben melegítsük fel 175 C-ra az olajat és a tortilla batyukat – mindkét oldalán – pár perc alatt pár perc alatt süssük aranybarnára.

 

Tálalás: tejföllel, reszelt sajttal és friss korianderrel tálaljuk. Kínálhatunk hozzá egy finom paradicsomos salsát is.

 

Előző

Zöldfűszeres báránycomb...

Következő

Mexikói ízek - Karfiolos csirke fekete...

Kövess minket!