2024. Május 20. | Bernát, Felícia
Előző

Kiosztották a 2024-es Zsoldos Péter-d...

Következő

„Ég és fold között itt áll a padl...

Vietnám „arcai”

Az évezredek során megszámlálhatatlanul sok képzőművészt ihletett már meg Vietnám - spirituális értelemben is - kivételes világa. Hamarosan azok a magyar fiatalok is közéjük tartozhatnak, akik a “Mai Vietnám gyermek szemmel” elnevezésű rajzpályázatra jelentkeznek.

 

Két korcsoportot jelölt meg a pályázatot kiíró Magyarországi Vietnámi Nők Szövetsége: az elsőbe az 1-4. osztályosok, a másodikba a 5-8. osztályosok tartoznak. Az alkotások benyújtásának határideje: 2024. április 30.

 

A vietnamrajzpalyazat@gmail.com e-mail címre várt pályaműveket A3 vagy A4 méretben várják, bármilyen technikával (például: szabadkézi, ceruza, filctoll, zsírkréta, vízfesték, tempera, vagy számitógépes rajz) elkészíthetőek; jó minőségű fénykép formájában, vagy szkennelt fájlban küldendőek el. A rajzhoz szükséges mellékelni rövid magyarázó szöveget, illetve a pályázó nevét, életkorát, évfolyamát, telefonszámát, e-mail címét kérik feltüntetni.

 

Természetesen szülői vagy gondviselői hozzájáruló nyilatkozat is szükséges. A rajzpályázat fővédnöke Vietnám magyarországi nagykövetsége. S hogy milyen nyereményekre számíthatnak az ifjú alkotók? A két fődíjas versenyző wellness szállodai meghívást kap (szüleivel együtt) egy Magyarország valamely varázslatos pontjára szóló hétvégére, ám további értékes nyereményekre, oklevelekre is számíthatnak a jelentkezők. A díjkiosztó ünnepségre Budapesten kerül sor, 2024. május 25-én a Szabolcsi Bence Zeneiskola ad majd otthont a ceremóniának.

 

Vietnám közel ötezer éves históriája egy gazdag kultúra „látlelete”. A délkelet-ázsiai ország több mint 331 ezer km²-en terül el, festői környezetben. Trópusi esőerdők, rizsteraszok, Vörös-folyó, Felhő-hágó, Hue, a legendás császárváros is része a pazar palettának. Vietnám ugyanakkor nem csak a múltja okán kivételes szeglete a nagyvilágnak. A főváros, Hanoi napjainkban lüktető, modern metropolisz, amiként Ho Si Minh-város is gazdasági központ, amelynek a 461 méteres „Landmark 81” felhőkarcoló az egyik inspiráló nevezetessége.

Sz.Z.A.

 

 

Előző

Kiosztották a 2024-es Zsoldos Péter-d...

Következő

„Ég és fold között itt áll a padl...

Kövess minket!