2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Édes-savanyú spenótos jicama saláta...

Következő

Vadpörkölt...

Dél-afrikai mangó chutney-s csirke

Hozzávalók (4 főre):

1 evőkanál olívaolaj

1 kis hagyma, apróra vágva

1 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 piros chili, kimagozva és apróra vágva

6 evőkanál mangó chutney (saját készítés, de jó a bolti üveges is)

1 evőkanál Worcestershire szósz

6 evőkanál majonéz

8 csirkecomb, bőrrel és csonttal együtt

zöldsaláta a tálaláshoz

 

Mangós chatney-hoz:

1 db mangó

2 gerezd fokhagyma

1 kk gyömbér

1 kk fahéj 

1 kk curry por

1 kk római kömény

1 kk cayenne bors

1 dl fehérborecet  (vagy almaecet)

2 dkg pekándió (vagy mazsola)

1 dl ananászlé  (vagy narancslé)

5 dkg barna cukor 

chili ízlés szerint

 

Elkészítés:

Először készítsük el a mangó chatney-t. A mangót megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, és az összetevőkkel együtt fedő alatt, alacsony lángon főzzük, néha megkeverve kg. fél óráig, amíg elérjük a kívánt lekvár állapotot.

 

Készítsük el a húst. Melegítsük fel a sütőt 200C/180C-ra (légkeverés/gáz 6). Egy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat, pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a chilit néhány percig, amíg megpuhul. Keverjük bele a mangó chutney-t, a Worcestershire-szószt és a majonézt. Kóstoljuk meg, és ha szükséges fűszerezzük meg.

Helyezzük a csirkét egy fóliával bélelt tepsire, és kanalazzuk rá a chutney-keveréket. Süssük a csirkét a sütőben 40-45 percig, amíg átsül és ragacsos lesz.

 

Tálalás: zöldsalátával

Fábián Gabriella, Dél-afrikai tudósító

Előző

Édes-savanyú spenótos jicama saláta...

Következő

Vadpörkölt...

Kövess minket!