Hozzávalók (4 főre):
1 evőkanál olívaolaj
1 kis hagyma, apróra vágva
1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 piros chili, kimagozva és apróra vágva
6 evőkanál mangó chutney (saját készítés, de jó a bolti üveges is)
1 evőkanál Worcestershire szósz
6 evőkanál majonéz
8 csirkecomb, bőrrel és csonttal együtt
zöldsaláta a tálaláshoz
Mangós chatney-hoz:
1 db mangó
2 gerezd fokhagyma
1 kk gyömbér
1 kk fahéj
1 kk curry por
1 kk római kömény
1 kk cayenne bors
1 dl fehérborecet (vagy almaecet)
2 dkg pekándió (vagy mazsola)
1 dl ananászlé (vagy narancslé)
5 dkg barna cukor
chili ízlés szerint
Elkészítés:
Először készítsük el a mangó chatney-t. A mangót megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, és az összetevőkkel együtt fedő alatt, alacsony lángon főzzük, néha megkeverve kg. fél óráig, amíg elérjük a kívánt lekvár állapotot.
Készítsük el a húst. Melegítsük fel a sütőt 200C/180C-ra (légkeverés/gáz 6). Egy serpenyőben közepes lángon hevítsük fel az olajat, pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymát és a chilit néhány percig, amíg megpuhul. Keverjük bele a mangó chutney-t, a Worcestershire-szószt és a majonézt. Kóstoljuk meg, és ha szükséges fűszerezzük meg.
Helyezzük a csirkét egy fóliával bélelt tepsire, és kanalazzuk rá a chutney-keveréket. Süssük a csirkét a sütőben 40-45 percig, amíg átsül és ragacsos lesz.
Tálalás: zöldsalátával
Fábián Gabriella, Dél-afrikai tudósító