2022. Július 02. | Ottó
Előző

Kudu ragu ...

Következő

Dél-afrikai mangó chutney-s csirke...

Édes-savanyú spenótos jicama saláta

Hozzávalók (8 adag):

1 csésze cukor

¾ csésze olívaolaj

⅔ csésze 10 %-os ecet

1 evőkanál hagymalé

2 teáskanál mustár

2 teáskanál só

1 teáskanál fokhagymapor

kb. 40 dkg  friss spenót

1 db jicama, meghámozva és felkockázva

½ vöröshagyma, vékonyan felszeletelve

¼ csésze vékony csíkokra vágott bacon

¼ csésze szezámmag

¼ csésze fenyőmag

 

Elkészítés:      

Keverjük össze a cukrot, az olívaolajat, az ecetet, a hagymalevet, a mustárt, a sót és a hagymaport egy tálban, amíg a cukor feloldódik.

Keverjük össze a spenótot, a jicamát, a hagymát, a szalonnaszeleteket, a szezámmagot és a fenyőmagot egy nagy tálban.

Öntsük az olívaolajos öntetet a salátára; forgassuk össze.

Fábián Gabriella, Dél-afrikai tudósító

 

 

Előző

Kudu ragu ...

Következő

Dél-afrikai mangó chutney-s csirke...

Kövess minket!