Hozzávalók (8 adag):
1 csésze cukor
¾ csésze olívaolaj
⅔ csésze 10 %-os ecet
1 evőkanál hagymalé
2 teáskanál mustár
2 teáskanál só
1 teáskanál fokhagymapor
kb. 40 dkg friss spenót
1 db jicama, meghámozva és felkockázva
½ vöröshagyma, vékonyan felszeletelve
¼ csésze vékony csíkokra vágott bacon
¼ csésze szezámmag
¼ csésze fenyőmag
Elkészítés:
Keverjük össze a cukrot, az olívaolajat, az ecetet, a hagymalevet, a mustárt, a sót és a hagymaport egy tálban, amíg a cukor feloldódik.
Keverjük össze a spenótot, a jicamát, a hagymát, a szalonnaszeleteket, a szezámmagot és a fenyőmagot egy nagy tálban.
Öntsük az olívaolajos öntetet a salátára; forgassuk össze.
Fábián Gabriella, Dél-afrikai tudósító