2024. Május 20. | Bernát, Felícia
Előző

Lara Fabian „Je t’aime” turné...

Következő

Ivan Menchell: Sírpiknik...

Loreena McKennitt – The Visit Revisited

A világhírű Loreena McKennitt, a többszörösen díjazott kanadai  énekesnő és dalszerző, 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat.


McKennitt és zenész társai 2024. március 6.-án indítják el a “Visit Revisited turnét” Eindhovenben, Hollandiában, majd április 8-án zárják Londonban. Közben fellépnek Németországban, Svájcban, Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában, Belgiumban, Magyarországon és Lengyelországban is.

 

A turné a Juno-díjas The Visit című albumának évfordulóját ünnepli, amelyet  eredetileg 1991-ben adtak ki Kanadában, 1992-ben nemzetközi sikereket ért el a Warner Music Group gondozásában. Ez az album hozta meg számára a nemzetközi népszerűséget, az album igazi mérföldkő volt a művésznő életében, s azóta is töretlen sikerrel hódítja és gyarapítja rajongóit világszerte. A művésznő 2021 szeptemberében megjelentette a The Visit: The Definitive Edition című albumát, amely az eredeti The Visit albumának 30. évfordulóját ünnepelte.

A deluxe, limitált kiadású album kibővített zenei anyaggal debütált és igazi kuriózum a négy CD- audio Blu-ray és a szakmai visszatekintő illusztrált könyvével, melyben újraélt emlékek és korábban sosem publikált anyagok találhatók. A Visit Revisited turné első „felvonása” 2022. szeptemberében vette kezdetét, mely tíz előadásból állt Kelet-Kanadában. „2019-ben volt az utolsó alkalom, amikor Európában léptem fel,  és azóta sok minden történt. Csodálatos érzés lesz jövő tavasszal visszatérni Európába és újra találkozni a sok ismerős arccal, akiket hiányoltam ezekben a zűrzavaros időkben" – mondta McKennitt.


A fellépők közül McKennittet: Caroline Lavelle (cselló), Brian Hughes (gitár), Hugh Marsh (hegedű) és Dudley Phillips (basszusgitár) kísérik.

Loreena McKennitt eklektikus keveréke a kelta zenének, a popnak, a folknak, pályafutása alatt több mint 14 millió albumot adott el világszerte. Felvételei arany-, platina- és többszörös platina státuszt értek el 15 országban és négy kontinensen. Kétszer jelölték Grammy-díjra és két Juno-díjat nyert, valamint Billboard International Achievement Awardot. Ismerősen mozog a világ legelismertebb és történelmi jelentőségű koncerttermeiben, a Carnegie Halltól a híres Alhambra-palotáig Granadában, Spanyolországban, de fellépett már a késői majestás „Her Late Majesty Queen Elizabeth II. és His Majesty King Charles III”, valamint más államfők előtt.


A koncerten olyan élményben lehet részünk, amely szívből jövő muzsikával ajándékoz meg bennünket. Ezen az eseményen a béke, nyugalom és lelki csend hangjai mellett egy varázslatos emlékutazás részeseivé válhatunk, mely mesés zenei tájakra kalauzol. A tradicionális kelta zene világa egy harmonikus atmoszférában tárul elénk, ahol mélyen megélt és átélt dalokon keresztül elmerülhetünk az érzésekben. Az előadás minden pillanatában átélhetjük a kiegyensúlyozott és egyedülálló előadói teljesítményt. A koncert egyedi módon fonódik össze a hangulattal, és feledhetetlen élményt nyújt, melyben magunk is aktív részeseivé válhatunk.

Zenei karrierén túl McKennitt elismerést kapott számos figyelemre méltó jótékonysági kezdeményezésért, többek között:
• Cook-Rees Memorial Alap a Vízkeresésért és Biztonságért
• Falstaff Family Centre
• A Royal Canadian Air Force (tiszteletbeli ezredese)

2004-ben McKennitt megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett.

 

2024-es európai turné további állomásai:

március 25. - Katowice, Lengyelország - NOSPR
március 27. - Lipcse, Németország - Quarterback Immobilien Arena
március 28. - Hamburg, Németország - Laeiszhalle
március 29. - Berlin, Németország - Tempodrom
március 30. - Utrecht, Hollandia - TivoliVredenburg
március 31. - Brüsszel, Belgium - Cirque Royal
április 02. - Amszterdam, Hollandia - Carre Színház
április 05. - Düsseldorf, Németország - Mitsubishi Electric Halle
április 06. - Antwerpen, Belgium - Stadsschouwburg
április 08. - London, Egyesült Királyság - The Palladium

 

Helyszín és időpont: Budapest - MVM Dome, 2024.március 24. este 8 óra

 

Előző

Lara Fabian „Je t’aime” turné...

Következő

Ivan Menchell: Sírpiknik...

Kövess minket!