2021. Április 12. | Gyula
Előző

Zöldfűszeres báránycomb...

Következő

Mexikói ízek –Töltött tök...

Mexikói ízek - Karfiolos csirke fekete babbal

HOZZÁVALÓK:

40 dkg aprított grillezett csirke

4 csésze szinte rizsszem méretre aprított karfiol, vagy rizskarfiol (kevés helyen kapható!)

18-20 dkg fekete bab (konzerv), leöblítve, lecsepegtetve  

15 dkg  kukorica (konzerv vagy fagyasztott)  

20 dkg apróra vágott paradicsom 

20 dkg reszelt cheddar sajt

25 dkg reszelt aprított Monterey Jack, vagy más, szintén cheddar jellegű sajt  

1 evőkanál extra szűz olívaolaj, szükség esetén lehet több

1 közepes hagyma, apróra vágva

2 gerezd fokhagyma, ledarálva

1 tk. szárított oregánó

1/2 tk. őrölt kömény

1 evőkanál paradicsom szósz

2 jalapeños (csilli paprika), vékonyra szeletelve

1 csokor  friss koriander, apróra vágva

ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors

 

ELKÉSZÍTÉS:

Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítse fel az olajat. Adja hozzá a hagymát és párolja puhára (kb. 5 perc). Tegye hozzá a fokhagymát, az oregánót és a köményt, kavargatva főzze további 1 percig. Ha száraznak tűnik, adjon hozzá még egy kis olajat.

Tegye a karfiolt egy tiszta konyharuhába, vagy papírtörlőbe, hogy a felesleges folyadék felszívódjon, majd a lecsepegtetett karfiolt tegye a serpenyőbe, ízesítse sóval és borssal.  Időnként kevergetve párolja 3–5 percig, majd adja hozzá a paradicsompürét, és keverje jól össze. Ezt követően adja hozzá sült csirkét, a fekete babot, a kukoricát, a paradicsomot, a jalapeñót és a koriandert. Keverje jól át. A tetejét szórja meg a sajtokkal, fedje le fedővel, főzze további 2 percig, hogy elolvadjon a sajt. 

 

TIPP: ha kihagyja a húst, remek vegetáriánus ételt tálalhat vendégeinek.

 

 

Előző

Zöldfűszeres báránycomb...

Következő

Mexikói ízek –Töltött tök...

Kövess minket!