2024. Július 21. | Dániel, Daniella
Előző

Back to Black...

Következő

Wellhello szülinap...

Nem csak álom

Dobai Aty

Óriási sikernek örvend a magyar mozikban január 25-e óta vetített Szegény Párák c. film, melyben a magyar színész – énekes,. A megjelenése óta 51 nemzetközi díjjal büszkélkedő filmben Emma Stone alakítja a főszerepet, aki egyébként a Golden Globe díjátadón elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

 

A forgatásról, a tapasztalókról és természetesen a sztárokról is mesélt Dobai Aty, aki idén több mozifilmben is feltűnik majd. Erről is beszélgettünk a fiatal művésszel.

 

2021-ben forgatták Magyarországon a Szegény Párák című filmet, melyben önt is láthatunk. Milyen élmény volt egy ekkora produkcióban dolgozni?

 

Óriási, felfoghatatlan, néha elgondolkodom magamban, hogy tényleg megtörtént-e, vagy csak álmodtam. Az egészben az a vicces, hogy annyira izgultam a forgatás napján, mivel nem tudtam, hogy mire számítsak egy ekkora produkciónál, hogy konkrétan mire a szettbe értünk már nem is izgultam… aztán már azon gondolkodtam, hogy „Te jó ég, ez normális, hogy itt vagyok és nem izgulok?” A stábban mindenki iszonyat segítőkész, kedves, precíz és profi volt, ez sokat segített azon, hogy el tudjak lazulni.

 

Több nagy hollywoodi név is szerepel a stáblistán. Találkozott a főszereplők közül valakivel a munka során?

 

 – Nem csak, hogy találkoztam, hanem nagyjából 2-3 órát el is töltöttem Willem Dafoeval (négyszeres Oscar-díjra jelölt), ugyanis vele volt közös jelenetem! A jelenetben egy orvostanhallgatót alakítok, akit kihív Willem Dafoe (Dr. Godwin "God" Baxter), hogy pakolja vissza a szerveket a felboncolt emberi testbe, de rossz helyre rakom a dolgokat ezért rácsap a kezemre.

 

Volt alkalmuk beszélgetni? Ha igen, miről?

 

Igen, szerencsére volt. Az átállások (amikor átpkolták a kamerákat) között mindig volt pár perc szünet. Nem tudtam, hogy ilyenkor szabad-e őt zavarni, pedig nyilván millió kérdésem lett volna hozzá. Aztán egyszer csak ő jött oda hozzám és kezdett kérdezősködni, hogy honnan jöttem, mivel foglalkozom, sokat dolgozom-e filmekben. Nagyon kedves volt és közvetlen. Természetesen megkérdeztem tőle, hogy tettszik-e neki Budapest? Mondta, hogy sajnos sok ideje nem marad a forgatások mellett városnézésre. Aztán többször megkérdezte, hogy nem csapott-e túl nagyot a kezemre. 

 

Látta már a filmet? Milyen érzés volt visszanézni sajátmagát?

 

Igen, volt itthon egy stábvetítés mielőtt a film a magyar mozikba került volna. Egyébként pont aznap amikor kihirdették az Oscar-díj jelöléseket. Szerencsére az elmúlt években elég sok produkcióban forgattam, illetve jelentek meg klipjeim, amikben visszanézhettem magam, így nem jövök már zavarba. Ennél viszont annyira megnéztem volna kívülről magamat… tipikusan úgy csináltam, mint aki eljátsza, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga, közben meg egy kicsavart pózban fetreng a moziszékben…

 

 – Jelenleg milyen projekteken dolgozik? Miben láthatunk legközelebb?

 

Idén szülinapomkor egy szép kerek számot ünnepelek, így azt gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy valamilyen formában szeretnék az elmúlt 30 évről egy kis összegzést készíteni és a fejemben természetesen ez egy dal formájában készül megszületni. Nemrég jelent meg a legutóbbi dalom az ,,Ébressz fel!” ami szerencsére hatalmas sikernek örvend és az utóbbi hetekben ismét megindult a zenei platformokon, Tiktokon a zenére készített videók össznézettsége lassan eléri a 3.000.000 ami valami felfoghatatlan számomra. A dal egyébként egy ismert magyar előadóról szól és a köztünk lévő plátói szerelemről. Nagyon sokan próbálták már kitalálni, hogy kiről szól a dal, de hála a megbízható titkom őrzőinek (5 fő) ez még a mai napig nem derült ki.

 

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy idén egy másik mozifilmben is látható leszek, ami tavasszal kerül mozikba, ez viszont egy teljesen magyar produkció. Szerintem már sokan sejtik, hogy mire gondolok...

Előző

Back to Black...

Következő

Wellhello szülinap...

Kövess minket!