2024. Július 22. | Magdolna
Előző

Embertelen szépek: gyorsak és elegáns...

Következő

Knoll szemet gyönyörködtető bútorai...

Tom Dixon

Tom Dixon
Tom Dixon, OBE 1959. május 21-én született Sfax-ban, Tunéziában. Tom ritka madárnak számít a tervezők palettáján. Nem tanulta a formatervezést, az építészetet, de a zene, a rock-és a motorkerékpárok a vérében vannak. Nem tervez más cégeknek és márkáknak, de saját cégének és márkájának annál inkább. Jelenleg a Tom Dixon márka kreatív igazgatója, lámpára, bútorra  és kiegészítőkre  szakosodott.

 

Diszkó és motorkerékpárok ... így kezdődött minden. „A 70-es évek végén zenész voltam, basszusgitáron játszottam, de sok diszkó volt, majd jött a punk, azután volt egy motorbaleseten,  eltörtem a karomat ... egy autóba zuhantam ... Nem tudtam játszani egy ideig, ezért elkezdtem készíteni különböző tárgyakat, és végül ez lett a munkám!"- mondta Dixon.

 

Tervezői karrierje a saját motorkerékpárjának javításával kezdődött, s vonzódása a két kerekükhöz a mai napig is megmaradt. 

 

Magas és vékony, erős brit akcentussal és habitussal. Nagyon gyorsan beszél, vicces és ironikus. Gyors felfogású és kreatív, sok téma érdekli, szuper kíváncsi mindenre, okos a munkájában és bármiben, ami megérinti.

 

Művei szerte a világban számos múzeumban megtalálhatók, többek között a Victoria és Albert Múzeumban, a New York-i Modern Művészetek Múzeumában és Párizsban a Centre Georges Pompidouban.

Andrea Kecskesova, Luisaviaroma

 

.
Előző

Embertelen szépek: gyorsak és elegáns...

Következő

Knoll szemet gyönyörködtető bútorai...

Kövess minket!