2020. November 27. | Virgil
Előző

Zöldfűszeres báránycomb...

Következő

Perui Lomo Saltado...

Mexikói ízek –Töltött tök

Hozzávalók (4 fő részére)

25 dkg kenyér, apró kockákra vágva

4 ek. sótlan vaj

22 dkg gomba, vékonyra szeletelve

1 közepes vöröshagyma, apróra vágva

1 zellerszár, vékonyra szeletelve

4 fokhagymagerezd, darálva

1o-15 db szép kelkáposzta levél, darabokra tépve

1 ek. friss kakukkfű, apróra vágva (ha nincs jó a szárított is)

0,8 dl fehérbor

2 dl tyúkhúsleves

11,5 dkg pekándió, apróra vágva

2 nagyméretű tojás

32 g szárított áfonya

30 dkg cheddar jellegű sajt

2 db kis cukortök egyenként  kb.1 kg

1,125 kg  (kis) kanadai sütőtök (a dobverő formájú) hámozva és aprítva

2 ek. extra szűz olívaolaj

ízlés szerint só, őrölt fekete bors

 

Elkészítés:

Melegítse elő a sütőt 200 fokra felső és alsó állásban. Helyezze a tepsibe a kenyérkockákat és süsse, amíg ropogós nem lesz, de még nem aranyszínű (körülbelül 12 perc). Hagyja kihűlni. Közben készítse elő a tököt. Távolítsa el a tetejét, vegye ki a magokat és kaparja ki a tök húsát. Ezekre nem lesz szükség. A megpucolt tök tetejére helyezze vissza a levágott „sapkát” és tegye a tepsibe. Süsse 200 fokon kb. 40 percig. Vegye ki a sütőből és hagyja kihűlni. A kanadai tököt pucolja meg és vágja apró darabokra és azt is tegye be a sütőbe és süsse ropogósra. Ha kész tegye félre.

Készítse el a tölteléket: Egy nagyobb serpenyőben olvassza meg a vajat, adja hozzá a gombát, a hagymát, a zellert és a fokhagymát. Időnként megkeverve főzze, amíg megpuhul és világos aranyszínűre nem lesz (kb. 10 perc). Öntse bele a bort és addig főzze, amíg elpárolog (kb. 1 perc) Keverés közben tegye hozzá a kelkáposztát és a kakukkfüvet majd addig főzze, amíg a kelkáposzta megfonnyad. Vegye le a tűzről.

Tegye a keveréket egy nagy tálba. Adja hozzá a kockára vágott kenyeret, a sült kanadai tököt, a húslevest, a pekándiót, a tojást és az áfonyát. Fűszerezze sóval és borssal. Vegye le a sütőtök „sapkáját” és kanalazza a tölteléket a sütőtök üregébe és süsse kb. 30 percig. Vegye ki a sütőből, szórja a sajtot a tetejére, és süsse aranysárgára (körülbelül 1 perc). Vegye ki a sütőből, helyezze a tetejére a „sapkákat” és tálja melegen.

 

 

Előző

Zöldfűszeres báránycomb...

Következő

Perui Lomo Saltado...

Kövess minket!