2024. Július 21. | Dániel, Daniella
Előző

Ünnepi smink inspiráció...

Következő

Késő nyári sminktrend...

Mi köze a gasztronómiának a sminkeléshez?

Az igazi őszi és téli finomságok, mint a sütőtök, a fahéj, a csokoládé és a karamell nem csupán a gasztronómiát gazdagítják és lelkünket melegítik a hűvösebb időszakban, de sminktáskánk hangulatát is meghatározzák. Károlyfi Edit, az AVON Szépségszakértője elárulta nekünk, mi az idei őszi-téli szezon legmeghatározóbb sminktrendje és hogyan is készíthetjük el magunknak a hideg hónapok legkedveltebb ízei inspirálta sminkeket.

 

Az ünnepek közeledtével mindannyian kezdünk kicsit megnyugodni és lelassulni, amely általában a divat és a szépség világában uralkodó trendekre is hatással van. A környezet színei és hangulata visszaköszönnek ruhatárunkban, étkezésünkben és sminktáskánkban is. „Én személy szerint, már nagyon vártam a hűvösebb idő megérkezését. Ételek szempontjából ezen időszak sztárjai mindig a sütőtökös latte, a cappuccino és a forrócsokoládé voltak számomra, így azonnal beleszerettem a napjainkban hódító szépségtrendbe, az ősz színeit hordozó finomságok inspirálta sminkekbe, amelyek nemcsak árnyalataikban, de hangulatukban is nagyon közel állnak a szívemhez” – mesélte Károlyfi Edit.

 

A harmónián van a hangsúly!

A bekuckózós esték és a meghitt hangulat kéz a kézben járnak a harmóniával, amely idén még a sminktrendeket is meghatározza. Az ősz ízei inspirálta sminkek különlegessége nem csupán szívet melengető árnyalataikban rejlik, hanem az árnyalatok összhangjában is. Az őszi-téli gyümölcsök, zöldségek és forró italok ihlette lookok titka, hogy a különböző színek kombinálása helyett, a monokróm színhasználatra törekszünk sminkelés közben. A sütőtök, a padlizsán, a szilva, a cékla, a gránátalma, az áfonya és az otelló szőlő, valamint a kávé, a fahéj, a karamell, a csokoládé és a mandula színekben pompázó sminkek esetében a színek kombinálása nélkül dolgozunk, a színek árnyalatait, tónusait változtatjuk csupán, alapjukat nem. Jellemző lehet ugyanazon termékek használata orcánkon, szemünkön és ajkunkon egyaránt.

 

A harmónia bőrképünk tekintetében is hangsúlyos. Idén is a természetes bőrkép hódít, egyúttal a bőrápolás központú sminktermékek, mint például, a szérumalapozók és a színezett hidratáló krémek. Minimális termékhasználat jellemzi ezt a trendet, a matt és a fényes bőrkép közötti tökéletes egyensúlyra való törekvés, a puha, friss és bársonyos alapozás.

 

A harmónia megteremtésében az is fontos szerepet játszik, hogy színtípusunkhoz megfelelő sminket válasszunk. A hideg tónusú hölgyeknek érdemes a latte és fakóbb, szürkésbarna árnyalatokat választaniuk, míg a meleg tónusú hölgyeknek a karamell, a csokoládé és a fahéj árnyalatok lehetnek előnyösebbek.

 

Mitől lesz mégis izgalmas?

Habár a monokróm sminkek lényege pont az, hogy elkészítésükkor nem használunk egymástól elütő árnyalatokat, a megfelelő technikák alkalmazásával és különböző textúrák kombinálásával a teljesen egyszínű sminkeket is izgalmassá, látványossá varázsolhatjuk. A termékeket egymásra építve sötétíthetjük, mélyíthetjük a színeket, játszhatunk a satírozási technikákkal, illetve kombinálhatjuk a matt és fényes finishű textúrákat. Ebben az esetben a technikák kombinálásán van a hangsúly, szemhéjfestékünket ecsettel felvíve egy természetesebb, lágyabb hatást érünk el, míg ha ujjbegyeinkkel tapogatjuk szemhéjunkba a festéket, erőteljesebb végeredményt kaphatunk.

 

Ezeket a technikákat nem csupán szemhéjunkon alkalmazhatjuk, ajakfestésünket is feldobhatjuk vele. Egy 90-es évek inspirálta ombre ajakfestés még a legegyszerűbb nude sminkeket is izgalmassá varázsolja. Az ombre hatást létrehozhatjuk több egyező színű, de különböző mélységű rúzzsal, vagy egy sötétebb ajakceruza és világosabb rúzs párosításával. Végezetül pedig egy kis szájfénnyel még látványosabbá tehetjük azt.

„A hűvös napokon semmi nem esik jobban számomra, mint egy nagy bögre forrócsokoládé. Valószínűleg ezért is élvezem annyira a csokoládé inspirálta sminkek elkészítését. Ennél leggyakrabban az Avon True Power Stay szemhéjfesték Stylish Brown (2699 Ft) kombinálom az Avon All Nudes szemfestékpaletta barna árnyalataival (3599 Ft) majd a Power Stay folyékony szemhéjtus Chocolate Brown árnyalatával (2999 Ft) koronázom meg. Ajakfestést tekintve pedig az Avon Power Stay folyékony ajakrúzs Spicy Brown árnyalatához (2799 Ft) nyúlok leggyakrabban, amely tökéletes csokoládé színével és rendkívül tartós textúrájával tökéletes választás lehet egy forrócsokizós találkára”- mesélte kedvenc sminkjéről Károlyfi Edit.

 

 

 

Előző

Ünnepi smink inspiráció...

Következő

Késő nyári sminktrend...

Kövess minket!