2024. Április 22. | Csilla, Noémi
Előző

Végső búcsú a narancsbőrtől...

Következő

Retinal – új dimenzió a reánctalan...

Gyakori bőrápolási hibák

A bőrápolás nem csupán a külső megjelenésről szól, hanem az egészség és a jó közérzet alapja is. Nem mindegy azonban, mit teszel bele és mit felejtesz ki a mindennapi rutinból. A nem megfelelő bőrápolás ugyanis pattanásokat, ráncokat, illetve bőrpirosságot okozhat. A Foreo segítségével elkerülheted azokat a bőrápolási hibákat, amelyek negatív hatással lehetnek arcbőrödre.

  

Túlzásba vitt arctisztítás

A túlzott tisztítás és a túlságosan agresszív arctisztítók alkalmazása a bőr kiszáradását okozhatják, a száraz bőr pedig érzékenyebb lehet az irritációra és a gyulladásra. Amikor a bőrbarrier megsérül és csökken a bőr védelmi mechanizmusa, könnyebben alakul ki dermatitis, illetve ekcéma. Hogy ezt elkerüljük, mossuk meg az arcot naponta kétszer - reggel és este - és válasszunk a bőrtípusodnak megfelelő arctisztító terméket. Finom, körkörös mozdulatokkal távolítsa el a szennyeződéseket, az olajat és a sminket. Használjon langyos vizet arcmosás során, mert az enyhe hőmérséklet segít megőrizni a bőr természetes nedvességtartalmát.

 

Nem megfelelő hidratálás

A hidratálás a bőrápolási rutin elengedhetetlen része, hiszen biztosítja a bőr megfelelő nedvességtartalmát. A száraz bőr hajlamos a hámlásra, repedezésre, viszketésre és irritációra, ráadásul idő előtti ráncosodásra. Egy jó hidratáló krém alkalmazása hozzájárul a bőrbarrier erősítéséhez, így védi a bőrt a káros környezeti hatásoktól, allergénektől és fertőzésektől.

 

Napvédő krém kihagyása

Ha nem védekezik az UV-sugárzások ellen, azok károsíthatják a bőrt, növelhetik a bőrrák kockázatát és hozzájárulhatnak a finom vonalak, ráncok korai kialakulásához. Használjon legalább SPF 15 fényvédő krémet, hogy megóvja bőrét a nap káros hatásaival szemben. A napvédő krémek más bőrápoló kozmetikumokkal is kombinálhatóak, így könnyen beilleszthetők a napi bőrápolási rutinba. Alkalmazza minden olyan bőrfelületen, amit közvetlenül érhet napsugárzás, napozás vagy intenzív izzadás esetén pedig naponta többször is.

 

Rossz sorrendben használt bőrápolási termékek

A bőrápolási termékek sorrendjének helyes meghatározása fontos annak érdekében, hogy a bőr minden hasznos összetevőből megfelelően profitáljon. Elsőként a tisztítással kezdje, utána következzen a tonik, azt követően jöhetnek a szérumok és egyéb arcápoló hatóanyagok. A sort a hidratáló és a fényvédő krémek zárják. A bőrápoló termékek számát természetesen igényeinek megfelelően csökkentheti, a tisztítás, a hidratálás és a napfény elleni védelem azonban nélkülözhetetlen lépései a megfelelő bőrápolási rutinnak.

 

Nem fordít elég figyelmet a szemkörnyékre

A szemkörnyék különlegesen érzékeny terület, amelynek speciális igényei vannak. Ennek a területnek az elhanyagolása szarkalábakat, ráncokat, puffadtságot, illetve duzzanatot, sötét karikákat, valamint irritációt eredményezhet. A hidratáló és tápláló krémek, speciális szemkörnyékápoló kezelések rendszeres használatával megőrizheti a bőrfelület egészségét, illetve friss és fiatalos megjelenését. 

 

Bőrtípustól függetlenül választ terméket

A különböző bőrtípusok eltérő igényekkel rendelkeznek, amelyek figyelmen kívül hagyása súlyos problémákhoz vezethet. Ha alapvetően száraz a bőre, kerülnie kell azokat az összetevőket, amelyek szárítják a bőrt. Olajos vagy kombinált bőr esetén nem szabad olajos alapú termékeket alkalmazni, mert pattanásokat okozhatnak. Érzékeny bőr esetén pedig kerüld az irritáló összetevőket, máskülönben bőröd pirossá és irritálttá válhat.

 

Nem figyel az évszakokra

A bőrápolási rutinnak az évszakokkal együtt kell változnia, hiszen az időjárás és páratartalom változása sajátos hatással van a bőrre. Télen a hidratáló, nyáron a napvédő krémek alkalmazása elengedhetetlen. Az átmeneti évszakokban, tavasszal és ősszel, a bőr hajlamosabb lehet a kiszáradásra és az érzékenységre, így a bőrápolási termékeket bőrtípusodnak megfelelően kell alakítani.

 

Elhanyagolja az esti rutint

A sminkeltávolítás lefekvés előtt nélkülözhetetlen. Ha nem távolítja el a sminket, pórusai eltömődhetnek, pattanások keletkezhetnek, sőt az arcon hagyott alapozó az öregedés korai jeleinek kialakulását is elősegítheti. Gyengéd sminklemosó vagy hatékony arctisztító készülék segítségével könnyedén megszabadulhat a sminkmaradványoktól, mellyel az irritációt és az érzékenyebb területeken jelentkező problémákat is megelőzheti.

 

Keveset alszik

A kevés, vagy nem megfelelő minőségű alvás hatással lehet az egész testre, beleértve a bőr regenerációját is. Ha nem piheni ki magad éjszaka, akkor a bőre sem tudja, s ekkor jelennek meg a jól ismert sötét karikák a szeme alatt. A rendszeres alváshiány hozzájárul a bőr kiszáradásához, csökkentheti a kollagéntermelést, illetve ráncok és finom vonalak jelenhetnek meg. Törekedjen minden éjszaka 7-9 óra pihentető alvásra, hogy támogassa szervezete egészségét.

 

A helyes bőrápolási rutin kialakításával megőrizhető és javítható a bőr egészsége, támogatható hidratáltságatés rugalmassága, illetve megelőzhető a bőrproblémák és a ráncok. Szánjon rá reggel és este 10-10 percet és élvezze bőrre természetesen ragyogó, egészséges megjelenését.

Előző

Végső búcsú a narancsbőrtől...

Következő

Retinal – új dimenzió a reánctalan...

Kövess minket!