2024. Április 22. | Csilla, Noémi
Előző

Pierce Brown: Fényhozó I-II....

Következő

Fred Bleakley: Az Auschwitz-jegyzőkön...

Beleolvasni, és megszeretni

Fiona Valpy: A kerti útvesztő

Érzelmes, megható utazás a múltba: történelmi romantika

 


A regény egy olyan kerti labirintus történetét meséli el, mely a második világháborúban emberek menedéke volt. A múlt rejtett zugaiba kalauzoló regény kötelező a történelmi romantikus könyveket kedvelő olvasóknak. Toszkána, 1943. Beatrice-nek az volt az álma, hogy egy éven át külföldön angolt tanít, de a háború keresztülhúzta a számítását. Nem tudja elhagyni az országot, ezért a Villa delle Colombe-ban húzza meg magát, amelynek kertjében egy ciprusokból ültetett útvesztő található.

 

Az épületben lakó kedves olasz pár többeket, felnőtteket és gyermekeket egyaránt beköltöztet biztonságosnak hitt otthonába. 2015. Tess férje elvesztését gyászolva, fájdalommal teli szívvel érkezik a villába. Beatrice ma is itt él, ő vigyáz a birtokra – megmutatja Tessnek, hogy ez a kert valódi gyógyír a lelki sebekre. Tess lassacskán kezdi jobban érezni magát. De odalesz a béke, mert megjelenik Marco, a villa tulajdonosa. Vajon rá tudja venni Tess a tulajdonost, hogy adjon még egy esélyt a patinás helynek – és egyúttal a nő életébe is újra beköszönthet a boldogság

 

 

Julia Kelly: Az elveszett angol lány

Julia Kelly új regénye a II. világháború idején játszódik, és a háború alatt evakuált angol gyerekek történetét meséli el egy család szemszögéből.

 


Kelly legújabb könyve a második világháborúba kalauzol. Liverpool, 1935: Viv katolikus családban nevelkedett. Szülei elvárják tőle, hogy saját közegükből válasszon magának férjet. A lány ennek ellenére Joshuával keveredik futó kalandba, aki nem elég, hogy zsidó, ráadásul arról álmodozik, hogy karriert fut be dzsesszzongoristaként. Amikor Viv teherbe esik, nem lát más megoldást, hozzámegy a fiatalemberhez.

 

Öt évvel később, a második világháború küszöbén Viv képtelen döntés előtt áll: kislányát vidékre kellene menekítenie. Eközben Joshua New Yorkban tartózkodik, majd bevonul a légierőhöz. Viv kislánya tényleg biztonságban lesz a békésnek tűnő vidéki környezetben? Nagy ára van annak, hogy a család újra egyesülhessen. 

 

 


Pamela Binnings Ewen: Émilienne

A Coco Chanel életéről írt regénye után a szerző újabb kultikus nőalak történetét meséli el, ezútal Párizs legkívánatosabb nőjének, a Folies Bergère sztárjának életét.

 


Az első világháború előtti évek Párizsában Émilienne volt a legszebb nő, aki után minden szív dobogott. Kislánykorában szegény sorban nevelkedett a Montmartre-on, de világéletében vonzották a nagyváros tündöklő fényei. Hamarosan a legnépszerűbb varieté, a Folies Bergère sztárja lett, királyok, hercegek szeretője, és egész Európa egyetértett abban, hogy ő a leggyönyörűbb.

A boldogság azonban hamar elillan, a szépség és fiatalság törékeny kincs. Hová lesz a szerelem? A háború eőszelétől borongóssá váló kontinensen Émilienne ifjú barátnőjének, Coco Chanelnek markáns elképzelései vannak arról, hogyan is kell túlélni e férfiközpontú világban. Émilienne a túlélésért küzd, miközben Coco csillaga egyre emelkedik.   

 

 Daisy Wood: Párizs elfeledett könyvesboltja

Egy intrikákkal teli időzített bomba ez a könyv, mely megdobogtatja a szívet. 

 


Párizs, 1940: A szerelem városát markában tartja a háború. Jacques felesége bujkálni kényszerül, a férfinak pedig tétlenül kell néznie, amint a nácik mindent elvesznek, ami drága számára. Csupán egy dolog maradt még meg, imádott könyvesboltja, a La Page Cachée. De aztán kopognak, egy fiatal nő áll az ajtóban, gyerekkel. Menedéket kérnek – Jacques tudja, muszáj lesz mindent kockára tennie, hogy megmentse az életüket. 

 

Napjainkban: Juliette és a férje végre eljutottak Franciaországba, álmaik romantikus nyaralására. De ahogy telnek a napok, Juliette ráébred, eltávolodtak egymástól. A nő új kalandra vágyik. Ezért amikor véletlenül betoppan a kis, elhagyatott üzletbe, amelyen kint van az „eladó” tábla, úgy érzi, sorsszerű döntés előtt áll. És az elfeledett könyvesbolt több mindent tartogat, mint ami első pillantásra látszik...

 

 

 

Előző

Pierce Brown: Fényhozó I-II....

Következő

Fred Bleakley: Az Auschwitz-jegyzőkön...

Kövess minket!