2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Fehér csokis-málnás ízesítésű k...

Következő

Kubai tea...

Marokkói mentatea

Hozzávalók:

Gunpowder zöld teafű keverék

friss mentalevél

4-6 dl víz

ízlés szerint kockacukor

 

Elkészítés

Először fel kell forralni a tetszőleges mennyiségű vizet (4-6 dl), majd egy teáskannába átöntve be kell áztatni a zöld teakeveréket. A főzetet legalább 5-10 percig hagyjuk állni, ez idő alatt pedig érdemes a friss mentaleveket beáztatni, hogy minél karakteresebb legyen az íze. A mentalevelek beáztatását akár többször is meg lehet ismételni, követve ezáltal az ősi marokkói hagyományt. Adott esetben ezek a mentalevelek a tea felszolgálásánál is jól jöhetnek kvázi díszítő elemként. Bár a marokkói tea ízesítéséhez eredetileg – a helyiek nagyon édesen iszák – cukor tömböket használtak, amit idehaza kockacukorral helyettesíthetünk.

 

Forrás: Sage

Előző

Fehér csokis-málnás ízesítésű k...

Következő

Kubai tea...

Kövess minket!