Hozzávalók 4 főre:
75 dkg szarvasfilé
1 hagyma, apróra vágva
5 dl száraz vörösbor,
7,5 dkg vaj,
1,5 dl húsleves,
7,5 dkg méz,
2 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál dijoni mustár,
2 evőkanál barna cukor,
1 citrom leve és reszelt héja,
40 ml cream sherry,
ízlés szerint só, bors, reszelt szerecsendió
Elkészítés.
A húst dörzsöljük be sóval, borssal, szerecsendióval. A bort a mustárt és a sherryt keverjük össze és ebbe a pácba tegyük bele a húst 3-4 órára. A húst csepegtessük le és forró olajban süssünk kérget rá, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 10 percig. Közben olasszuk fel a vaj felét, pirítsük benne üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a cukrot. Amikor besűrüsödött öntsük fel a levessel, tegyük bele a citromlevet és a reszelt héját. Főzzük kb. 10 percig, majd tegyük bele a maradék vajat, a mézet és tegyük takarékra. Vegyük ki a húst, tegyük fóliába és pihentessük 10 percig. A hús levét öntsük bele a mártásba
Tálalás: A húst szeleteljük vékonyra és öntsük rá a mártást. Remek köret hozzá az édesburgonya püré, és/vagy egy friss vegyes saláta.