2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Halfilé kókusztejben wokban készítve...

Következő

Spárgatorta...

Olasz halleves (Burrida)

Olasz halleves (Burrida)
Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 ek. olívaolaj
50 dkg paradicsom
1 kg vegyes tengeri hal
50 dkg tenger gyümölcsei (rák, tintahal)
ízlés szerint só, bors
1 csokor apróra vágott petrezselyem
½ kk. szárított oregánó
2 dl pohár száraz fehérbor

Elkészítés:
A megtisztított hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát egészen vékonyra vágjuk. Egy nagyobb fazékban lassan felforraljuk az olívaolajat, megpároljuk benne a hagymakarikákat és a fokhagyma felét. A paradicsomot forró vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját, a magját kivesszük, és a húsát apró kockákra vágjuk. A halat és a tenger gyümölcseit megtisztítjuk, és a lábosban lévő paradicsomra helyezzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A maradék hagymával, paradicsommal és fokhagymával lefedjük, ismét sózzuk és borsozzuk, végül megszórjuk a zöldfűszerekkel. Ráöntjük a fehérbort és a maradék olívaolajat. Kis lángon sűrűre befőzzük.
Előző

Halfilé kókusztejben wokban készítve...

Következő

Spárgatorta...

Kövess minket!