2024. Június 19. | Gyárfás
Világítás okosan
Design
Dizájn hírek és trendek
Előző

Lágy és elegáns fények...

Következő

Mindenki másképp csinálja...

Világítás okosan

Az intelligens fényforrások az egyik legnépszerűbb  otthoni termékkategória. És ez érthető is: lehet, hogy jó móka egy olyan hangszóró, amitől megkérdezheted a holnapi időjárás-előrejelzést; de fényre mindenkinek szüksége van az otthonában. Az automatizált világítás használatáról és lehetőségeiről az intelligens fényforrások egyszerű, ám nagyszerű működéséről és további előnyeiről a Haluxvill újonnan megnyitott budaörsi szaküzletében kérdeztük Magyar Istvánt, a Ledvance szakemberét.

 

– Ki ne szeretné automatizálni a világítását és bárhonnan irányítani azt? Ha már lámpatestek, akkor legyen intelligens világítás, és tegyük ezt érthetőbb formában. Napjainkban az egyik legelterjedtebb az automatizál világítás – például a Ledvance Smart + –, amely kifejezetten otthoni környezetre szabva ad kiemelkedően gazdaságos és komfortos megoldásokat automatizált világítás témában.

 

Az okos termékek megvásárlásakor érdemes azonnal az applikációt letölteni, mely általában rendkívül egyszerűen és gyorsan elvégezhető. A technológiáról elmondhatjuk, hogy közel 90%-os energiamegtakarítás érhető el vele, de itt már nem csupán a LED adta előnyökről beszélhetünk, hanem arról is, hogy ezek a termékek rendkívül széles körben programozhatóak, vezérelhetőek, akár napi rutinokat is beállíthatunk az applikáció segítségével a fényforrásokba, lámpatestekbe, kül- és beltéren egyaránt.

 

Az intelligens világítási megoldások lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy rugalmasan vezéreljék a világítást a környezeti feltételek és a hangulatuk függvényében, mindemellett képesek bioritmusunkhoz alkalmazkodni.

 

Az intelligens világítás minimum távirányítóval kapcsolható be és ki, de az okos fényforrások gyakran erősségükben és színegyensúlyukban is állíthatóak. Igazán okossá azonban akkor válik a dolog, ha több izzót csoportba gyűjtenek, amelyek egyszerre vezérelhetők, így az egész nappali egyetlen érintéssel, vagy egy hangutasítással átkapcsolhat tiszta olvasófényből mozi hangulatúvá.

 

Az okosotthon-termékek piaca még mindig fiatal, és még mindig egy kicsit kockának kell lenni ahhoz, hogy az izzókat saját IP-címmel és kapcsolódó mobilalkalmazással rendelkező intelligens izzókra cseréljük. De a fogyasztók egyre jobban kedvelik, a távvezérelhető, költséghatékony okos fényforrások a fiatalok körében a modern, trendi jellegével hódít, a középkorúak csoportja esetében az egyszerű használat adja a vonzerőt, míg az idős korosztály a kényelmi szempontok okán nyitott az intelligens világításra.

 

Előző

Lágy és elegáns fények...

Következő

Mindenki másképp csinálja...

Kövess minket!