2024. Április 27. | Zita
Előző

Ropogós chilis marhahús Air Fryerben...

Következő

Fabada – spanyol babgulyás...

Steak au Poivre vörösboros serpenyőmártással

Hozzávalók (2 főre):

30-40 dkg csontnélküli ribeye steak, kb. 4–5 cm vastag

1 teáskanál só

1 teáskanál tört fekete bors

1/4 csésze sótlan vaj, elosztva

1 evőkanál semleges olaj, például szőlőmagolaj

1/4 csésze apróra vágott mogyoróhagyma

1/2 csésze vörösbor

1 csésze házi marhahúsleves

 

Elkészítés:

Fűszerezze a húst sóval és borssal és hagyja legalább 1 órát állni. Hevítsen fel egy nagy rozsdamentes acél serpenyőt, majd olvasszon fel benne 1 evőkanál vajat. Adja hozzá a steaket, és pirítsa, amíg ropogósra pirul, megbarnul, és a zsír kiolvad belőle, kb. 2 percig. Fordítsa meg, és pirítsa kb. további 2 percig.  (Ha Médium szereti oldalanként 2,5-3 perc, ha Médium Welldone akkor 4 percig, amennyiben Wellcone az esetben 5 percig süsse.)

Fogó segítségével emelje fel a húst, és nyomja a steak szélét a serpenyőbe, és addig forgassa, amíg a szélei kérget képezve megbarnulnak és megpirulnak.

Tegye át a steaket egy vágódeszkára és pihentesse. Öntse le a zsiradékot a serpenyőből, és tegye félre.

 

Mártás elkészítése:

Olvasszon fel 1 evőkanál vajat a serpenyőben a félretett hús szafttal együtt. Adja hozzá a mogyoróhagymát, és gyakori kevergetés mellett süsse, amíg a mogyoróhagyma megpuhul, kb. 2 percig. Öntse bele a bort. Párolja, amíg a felére nem csökken, körülbelül 3 percig. Adja hozzá a húslevest, és főzze addig, amíg a mártás elég sűrű nem lesz ahhoz, hogy egy kanál hátulját bevonja. Adja hozzá a maradék 2 evőkanál vajat, és óvatosan rázza meg a serpenyőt, hogy a vaj beleolvadjon.

 

Tálalás:

Szeletelje fel a steaket, ossza el a szeleteket a két tányérra. Locsolja meg a steaket a serpenyőmártással.

mártással.
Előző

Ropogós chilis marhahús Air Fryerben...

Következő

Fabada – spanyol babgulyás...

Kövess minket!