Hozzávalók:
2 puha avokádó
2 közepes paradicsom kimagozva, héja lehúzva, apróra kockázva
2 gerezd fokhagyma, összenyomva
½ közepes méretű lilahagyma, apróra kockázva
1 egész lime leve
ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Az avokádókat félbevágjuk, magját kivesszük. A húsát kikanalazzuk és villával összenyomjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a lime levét, hozzáadjuk a fokhagymát, a lilahagymát és a paradicsomot. Lazán összekeverjük. Még lágyabb, kenhetőbb lesz, ha teszünk bele egy evőkanál tejfölt. Aki szereti a húst, az felcsíkozott, hideg sült csirkemellet is tehet bele.
Kínálás: kis tálkákba helyezve, tortilla csipsszel, vagy burritóba töltve, esetleg pirítósra kenve.