Hozzávalók:
A tésztához
1kg főtt burgonya
1 db tojássárgája
liszt a massza összegyúrásához
1-2 dl olaj a sütéshez
A töltelékhez
50 dkg darált hús
4 tojás
2 db közepes méretű hagyma
5 dkg olajbogyó
2 ek. pirospaprika
2 ek.liszt
ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
Készítsük el a tölteléket. Vágjuk egészen apróra a vöröshagymát. Pároljuk meg és adjuk hozzá a húst, majd a lisztet, a pirospaprikát, amazsolát és az olajbogyót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 4-5 percig pároljuk együtt. Tegyük félre és készítsük el a tésztát. Tisztítsuk meg a héjától a főtt burgonyát, törjük össze, adjuk hozzá a tojássárgáját és annyi lisztet, hogy egy masszát (tésztát) kapjunk. A tésztát nyújtsuk ki és tenyérnyi nagyságú köröket vágunk ki belőle. Helyezzük a körök közepébe a tölteléket, hajtsuk félbe és a szélét víz segítségével ragasszuk össze, majd süssük ki olajban.
Tipp: Aki kevesebb időt szeretne a konyhában eltölteni, az használhat fagyasztott leveles tésztát.
A 2023-as év sok új lehetőséget és váratlan fordulatokat hoz szinte minden jegy szülöttjének életébe.