2024. Május 18. | Erik, Alexandra
Előző

Késő nyári sminktrend...

Következő

Vidám sminket mindenkinek!...

Hódít a természetesség!

A nők szépségápolási döntéseit befolyásoló tényezők köre igen összetett, a szépség jelentése pedig folyamatosan változik az idők során. A pandémia, majd a globális gazdasági válság hatására gyökeresen megváltozott a nők szépséghez fűződő viszonya és a korábban jellemző merész, kirívó irányzatokon felülkerekedni látszik a természetes szépség ereje. Az AVON szépségipari nagyvállalat által közzétett, a szépség jövőjéről szóló 2023-as globális, Future of Beauty elnevezésű jelentés feltárja, hogyan változtak napjaink szépségtrendjének alapjai, amelyek mentén Holly Roberts, profi sminkmester azt is elárulta nekünk, hogyan sminkeljünk a mindennapok során, hogy a legjobb formánkban tündökölhessünk.

 

A jelentés alátámasztja, hogy a szépséget illetően a nők kétharmada (65%) a spektrum természetesebb végét szeretné elérni, amely kulturális trend nagy hatással van a nők szépségápolási preferenciáira, a smink- és bőrápolási termékek vásárlásától kezdve a választott kozmetikai kezelésekig. Korábban, a kozmetikai beavatkozások és a sminkstílusok az eltúlzott megjelenés eléréséről szóltak, de egyre kevesebb nő választja ezeket az extrémebb stílusokat, hiszen már nincs szükségük nagy és merész külsőre ahhoz, hogy magabiztosnak érezzék magukat.

 

A Clean Girl„minél több, annál jobb” trend egyértelműen az „egészségesebb, boldogabb” irány felé fordul, a takargatás és hibáink leplezése helyett, a minimalistább szépségápolási irányzatok felé haladunk, azaz a nők most inkább a természetes szépségüket hangsúlyozzák finom eszközökkel, könnyed sminkekkel. Mindezt alátámasztja a "Clean Girl" megjelenés, azaz az észrevehetetlen sminktrend folyamatos térhódítása is, amely trend címkéje nem kisebb, mint 750 milliós eléréssel büszkélkedhet a TikTok-on.

 

Az AVON kutatásából az is kiderül, hogy habár a pandémiát követően robbanásszerűen növekedett az erős és túlzó sminkek trendje, mostanra csupán a nők 10%-a részesíti előnyben ezeket a sminkstílusokat. Ezzel szemben napjaink legnépszerűbb megjelenése inkább a "finom ragyogás", amelyet a természetes szépségünk hangsúlyozásával írhatunk le. Ez lényegében annyit jelent, hogy kiemeljük azt, amivel születtünk, azáltal, hogy a legtöbbet hozzuk ki bőrünk természetes megjelenéséből, amelyet csupán minimális alapozással, kis szempillaspirállal és semleges rúzzsal dobunk fel.

 

Holly Roberts profi sminkmester 4 tippen keresztül mutatja be nekünk, hogyan érhetjük el napjaink legtrendibb megjelenését és miként hangsúlyozhatjuk természetes szépségünket.


1. 
Minden az alapokkal kezdődik

„Természetes szépségünk legfőbb hírnöke friss és üde arcbőrünk lehet, amely alapja egy megfelelő bőrápolási rutin, bőrünk alapos tisztítása, kíméletes hámlasztása, mélyreható hidratálása és a megfelelő extra ápolása” – meséli a sminkmester, akinek a  kedvenc AVON termékei az Anew regeneráló szérum és Anew regeneráló szemránckrém, amelyek a Protinol™ technológiának köszönhetően segítik 2 kollagéntípus termelődését serkenteni, így varázsolva üdébbé és teltebbé bőrünket. Rendszeres használat mellett ráncaink mélysége csökkenhet, bőrünket tömörebbnek érezhetjük, felszíne simábbá, selymesebbé válhat. Pórusaink mérete látványosan csökkenhet, bőrünk rugalmasabbá, kontúrjaink feszesebbé válhatnak, melyek következtében ragyogóbbnak, fiatalosabbnak láthatjuk arcunkat.

 
2.  Könnyed, krémes állagú termékek

A „finom ragyogás” eléréséhez és természetes szépségünk hangsúlyozásához mindig a „kevesebb több” elvet érdemes követnünk és kiemelnünk bőrünk egészséges ragyogását. Kezdjük a sminkelést az Avon Magix bőrsimító primerrel, amely megnyugtatja bőrünket, elhomályosítja a pórusokat, a finom vonalakat és a bőrhibákat, mégis hagyja lélegezni pórusainkat. Alapozás tekintetében használjunk könnyed vagy közepes fedésű, fényesebb finishű alapozót, amely nem veszi el bőrünk természetes fényét. Arcunk fiatalosságát pedig egy krémes pirosító segítségével emelhetjük ki, amihez tökéletes választás lehet az Avon Viva La Pink! arcpirosító stiftek egyike, amelyek jól eldolgozható, mégis intenzíven pigmentált árnyalatokkal csempésznek üde pírt orcánkra.

 
3. Visszafogott ajkak

„Természetes szépségünk hangsúlyozásához a semleges ajkak passzolnak leginkább. Egy nude, matt rúzs tökéletes választás, hiszen olyan egyszerű és kényelmes” – hívja fel figyelmünket Holly Roberts. Ajkunk enyhe színezéséhez használhatjuk az Avon Hydramatic ajakrúzsainak hozzánk legjobban passzoló nude árnyalatát, és egyszerre élvezhetjük a matt színeket és a telt, hidratált ajkunk szépségét. Az 50%-ban hidratáló és bőrvédő összetevőket tartalmazó rúzs különlegessége, hogy a közepén hialuronsavat tartalmaz, légies, krémes formulájának köszönhetően kellemes a viselete és használata, könnyen siklik ajkunkon, teljes és élénk fedést biztosít. Ezt a rúzst használhatjuk akár pirosítóként is arcunkon, így érve el tökéletes harmóniát megjelenésünkben. Az ajkainkkal azonos színű pirosítás extra dimenziót kölcsönöz kinézetünknek, amely izgalmassá teszi sminkünk, mégis megőrzi visszafogottságunkat és kifinomultságunkat.

 
4.  Hangsúlyos tekintet

Sminkünk utolsó lépéseként csupán egy jó szempillaspirálra lesz szükségünk, amellyel kihangsúlyozhatjuk szemünk szépségét, pillanatok alatt varázsolhatunk mélységet és finom drámaiságot sminkünkbe. Szempillánk festésével megnyithatjuk tekintetünket, ezzel üdébbé, élénkebbé és frissebbé varázsolhatjuk megjelenésünket. A sminkmester már kipróbálta az Avon augusztusban debütáló újdonságát, az Exxtravert Extreme Volume szempillaspirált, amely túlméretezett kialakítású keféjének köszönhetően teljesen befedi pilláinkat, csomómentes és dús hatást biztosít. A formula intenzív pigmentekkel és selyemszerű rostszálakkal vonja be a szempilláinkat, így gondoskodik az extrém építhetőségről és arról, hogy dupla volument adhasson minden réteg felvitelével.

Előző

Késő nyári sminktrend...

Következő

Vidám sminket mindenkinek!...

Kövess minket!