Hozzávalók (4 adag):
2 evőkanál növényi olaj
455 gr. hátszín, csíkokra vágva
só ízlés szerint
fekete bors, ízlés szerint
½ lilahagyma, szeletelve
1 közepes paradicsom, szeletelve
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 evőkanál aji amarillo paszta (chili paszta)
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál fehér ecet
1 evőkanál friss koriander, apróra vágva
455 gr.
fehér rizs, főzve, opcionális
Elkészítés:
Melegítsünk fel magas hőfokon 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a húst, ízesítsük sóval és borssal, és süssük 5-6 percig, amíg megbarnul, Vegyük ki a serpenyőből.
Melegítsük meg a maradék evőkanál olajat ugyanabban a serpenyőben, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és süssük kb. 5 percig, amíg meglágyul és megbarnul. Adjuk hozzá a paradicsomot, a fokhagymát, az aji amarillo pasztát, és süssük további 5-7 percig, amíg a paradicsom egy kicsit ereszt a levéből, de még mindig ép. Adjuk hozzá a szójaszószt és az ecetet, keverjük össze, hogy az ízek átjárják, és hagyjuk sülni további 1 percig. Keverjük hozzá a húst, a krumpli és a koriander.
Tálaláskor tegyük hozzá a főtt fehér rizst, bár ez nyugodtan elhagyható, hiszen a burgonya kellően