2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Mexikói ízek –Töltött tök...

Következő

Quacamole...

Perui Lomo Saltado

Hozzávalók (4 adag):

2 evőkanál növényi olaj

455 gr. hátszín, csíkokra vágva

só ízlés szerint

fekete bors, ízlés szerint

½ lilahagyma, szeletelve

1 közepes paradicsom, szeletelve

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 evőkanál aji amarillo paszta (chili paszta)

2 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál fehér ecet

1 evőkanál friss koriander, apróra vágva

455 gr.  

fehér rizs, főzve, opcionális

 

Elkészítés:

Melegítsünk fel magas hőfokon 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a húst, ízesítsük sóval és borssal, és süssük 5-6 percig, amíg megbarnul, Vegyük ki a serpenyőből.

Melegítsük meg a maradék evőkanál olajat ugyanabban a serpenyőben, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és süssük kb. 5 percig, amíg meglágyul és megbarnul. Adjuk hozzá a paradicsomot, a fokhagymát, az aji amarillo pasztát, és süssük további 5-7 percig, amíg a paradicsom egy kicsit ereszt a levéből, de még mindig ép. Adjuk hozzá a szójaszószt és az ecetet, keverjük össze, hogy az ízek átjárják, és hagyjuk sülni további 1 percig. Keverjük hozzá a húst, a krumpli és a koriander.

Tálaláskor tegyük hozzá a főtt fehér rizst, bár ez nyugodtan elhagyható, hiszen a burgonya kellően

Előző

Mexikói ízek –Töltött tök...

Következő

Quacamole...

Kövess minket!