2024. Április 22. | Csilla, Noémi
Előző

Gyakori bőrápolási hibák...

Következő

Vigyázat, újabb medvetámadás!...

Retinal – új dimenzió a reánctalanításban

Sárgás színű, intenzív ránctalanító hatásáról ismert és különböző koncentrációban található meg a leginnovatívabb Anti-Aging szérumokban. Ez a retinal, ami új dimenzióba emeli és biztos alapot ad az otthoni ránctalanításnak. A hatóanyag előnyeiről Oláh Róbertet, a  NATICS termékfejlesztési vezetőjét kérdeztük.

Mi az a retinal?

A retinoidok kollagéntermelést és a bőrsejtek megújulását elősegítő kozmetikai összetevők, amelyek hatékonyságuknak köszönhetően egy évtizede népszerűek a hazai és nemzetközi kozmetikai piacon is. A retinol hosszú ideje alkalmazott és ismert hatóanyag, míg a retinal (retinadehyde) a kozmetikában újabb vegyületnek számít, az előbb említett A-vitamin származéknál vélhetően tízszer hatékonyabban veszi fel a harcot az öregedés jeleinek csökkentésében, a ráncok és a pigmentfoltok kezelésében, valamint a bőr textúrájának javításában.

 

„Az A-vitamin alapú hatóanyagok rendkívül gyakran használt készítmények a ránctalanításban, hiszen a finom ráncok mellett az elmélyült mimikai ráncokat is eredményesen enyhíthetik azáltal, hogy fokozzák a bőr természetes kollagén-termelését és segítik annak megújulását. A hatóanyagoknak további előnyei: halványítják az öregedés során létrejövő pigmentfoltokat és egységesebbé teszik a bőrképet.

 

Így használju tudatosan a retinalt

A bőrt a használatukhoz hozzá kell szoktatni, mivel egy rendkívül potens hatóanyagról van szó. A retinalt tartalmazó készítményeket először csak minden harmadik-negyedik napon érdemes használni, majd fokozatosan kell áttérni az ennél gyakoribb alkalmazásra Fontos, hogy évszaktól függetlenül napközben fényvédőt használjunk, ugyanis a hatóanyag fényérzékennyé teszi a bőrt.

A retinalos készítményeket az éjszakai arcápolási rutinba építsük be tudatos módon. Ehhez tudnunk kell, hogy arcbőrünknek milyen koncentrációban van szüksége a hatóanyagra.

Fiatal felnőtteknek, illetve mindennapos Pre-Agingre és a retninallal való első találkozásra érdemes olyan készítményt választani, ami alacsonyabb dózisban tartalmazza a retinalt, pl. 0,03%-ban, így a készítményt gyorsabban is lehet az arcbőrhöz szoktatni. Általánosságban véve pedig az is elmondható, hogy nagyfokú hatékonysága ellenére ritkán irritálja azt.

 

Az ennél érettebb, már kezdődő ráncokkal rendelkező arcbőrre koncentráltabb szérum szükséges, amely már 0,05-0,07%-ban tartalmazhatja a hatóanyagot. Ebben az esetben a retinalt érdemes a C-vitamin szupererejével is ötvözni, a még nagyobb effektivitás, a tónusosság és a feszesség fokozása érdekében.

 

 A kifejezetten ráncos arcbőrre a lehető legnagyobb koncentrációban érdemes alkalmazni a retinal és a C-vitamin kombinációját, amely a 0,1%-nak felel meg. Okvetlenül a fokozatosság elvét alkalmazzuk, mivel nagyobb koncentrációban a bőrnek több időre van szüksége a hatóanyaghoz való szokáshoz. Így először a kisebb koncentrációjú szérumot alkalmazzuk, majd, ha arcbőrünk ismeri már a hatóanyagot lehet átszoktatni az erősebb készítményre.

 

.

 

Előző

Gyakori bőrápolási hibák...

Következő

Vigyázat, újabb medvetámadás!...

Kövess minket!