2024. Július 19. | Emília
Előző

Wellhello szülinap...

Következő

Wyatt Russell, a fiatal sztár...

Bob Marley fia tiltakozik a címkézés ellen

Nem tartja magának nepobébinek Bob Marley fia, azaz hevesen cáfolja azt a nézetet, hogy a híres ember gyereke sokkal könnyebben boldogul az életben, mint a közönséges halandók utódai. „Ez nem úgy működik – mondta az 51 éves Rohan Marley a People magazinnak. – Az természetes dolog, ha valaki tiszteli a szülei szellemi örökségét, de tessék csak megnézni, milyen sokan vannak, akik nem. Számomra nem létezik a nepotizmus. Az vagy, aki vagy. Az örökség létezik, a vérvonal létezik, de önmagad kell, hogy legyél, a magad jogán.”

 

Rohan hű a családi örökséghez, amennyiben ápolja az apja által népszerűsített rasztafari hagyományokat. Ennek jegyében indította útjára tavaly a Lion Order nevű mozgalmat, amely a raszta életstílus előtt tiszteleg gyógyászati termékek forgalmazásával, ami alatt orvosi kannabiszt és a fogyasztásához szükséges eszközöket kell érteni. 

 

Rohan testvére, Ziggy az executive producere a Bob Marley életéről szóló Bob Marley: One Love című filmnek, a producerek között pedig ott van a 36 évesen rákban elhunyt zenész és spirituális vezető egyik özvegye, Rita Marley, valamint egyik lánya, Cedella Marley is.

 

A film három évet mutat be Marley életéből, az 1976-78-as időszakot, ami sorsdöntő volt a zenész számára. „Ez a néhány év mutatja meg mindazt, amire szükségünk van Bob, az ember megértéséhez, hogy átélhessük, mi mindenen ment keresztül spirituálisan és érzelmileg apaként, férjként és zenészként” – foglalta össze a film lényegét a rendező, Reinaldo Marcus Green a Blavity magazinnak.

 

Az 1976-os év fontos fordulópont volt Marley életében, ugyanis majdnem agyonlőtték, amikor hét fegyveres megtámadta kingstoni otthonában. Marley a mellkasán és a karján sebesült meg, felesége, Rita fejlövést kapott, meglőtték a zenekar menedzserét és az egyik zenészt is, de csodával határos módon senki nem halt meg.

 

A merényletet állítólag a CIA rendelte meg, mert a nagy tekintélynek örvendő Marley békére hívott fel a politikai forrongások időszakát élő Jamaikában, és hallgatólagosan a regnáló miniszterelnök támogatója volt. A támadás után két nappal Marley sebesülten is megtartotta tervezett koncertjét. 

Bob Marley: One Lovehazai bemutató: 2024. február 22

 

Előző

Wellhello szülinap...

Következő

Wyatt Russell, a fiatal sztár...

Kövess minket!