2024. Május 20. | Bernát, Felícia
Előző

Ínyenceknek...

Következő

Pierce Brown: Fényhozó I-II....

Nők írtak nőkről, nőknek

Karen Swan: Lopott órák

Elbűvölő és emlékezetes történet egy tiltott szerelemről és egy csodás nyárról.


1929 nyara. Mhairi MacKinnon kétségbeesetten férjet keres. A szülei kilenc gyereket nevelnek, Mhairi a legidősebb, és az édesapja tudtára adta, hogy jövő tavasztól már nem fogja eltartani.   

St Kilda szigetén korlátozottak a lehetőségek. Mhairiék szomszédja, Donald azt mondja, házasodna az egyik üzletfele, aki Harris szigetén él. Kész a terv: Donald, amikor egyébként is átmenne Harrisre, magával viszi Mhairit, hogy bemutassa egymásnak a leendő menyasszonyt és vőlegényt. 

Sor kerül az eljegyzésre, és Mhairi szerelemre gyúl – csakhogy nem a jövendőbelijébe szeret bele. Úgy tűnik, mindennek vége, hiszen a lány tisztában van vele, hogy választottja nem lehet az övé. A szerelmesek mégis néhány havi haladékot kapnak, élvezhetik lopott óráikat. De aztán könyörtelenül eljön a nyár vége. Mhairinek el kell válnia a szerelmétől, a családjától és a barátaitól – az élete örökre megváltozik...

  

Christina Lauren: Szerelem és egyéb szavak
Ami a szívben megtörténik, azt soha nem lehet kiradírozni.


Macy beleszokik a hajtós, de élményszegény menetrendbe: gyakornok lett a gyermekklinikán, tervbe vette, hogy összeházasodik egy idősebb, jómódú férfival. Lehajtott fejjel halad előre, nem törődik azzal, mit súg a szíve.

De amikor véletlenül összefut Elliottal – élete első és egyetlen szerelmével –, a nagy odafigyeléssel létrehozott buborék kipukkad. Elliot a világot jelentette Macynek – együtt nőttek fel, a nyurga fiúból, aki állandóan a könyveket bújta, az évek során férfivá serdült, aki elrabolta Macy szívét. Mellette állt, amikor a lány elvesztette az édesanyját. Annak idején Elliot szerelmet vallott Macynek, de rögtön aznap össze is törte a szívét.

Az emlék sok évvel később is ugyanolyan fájó – vajon képesek lesznek feldolgozni? Lehetnek még együtt boldogok?

Előző

Ínyenceknek...

Következő

Pierce Brown: Fényhozó I-II....

Kövess minket!