Hozzávalók (4 darabhoz)
250 g reszelt alma
1 egész tojás
35 g teljes kiőrlésű liszt
1/2 tk. őrölt fahéj
1csomag vaníliáscukor (8-10 g)
olaj az almatócsnik kisütéséhez
joghurt, kardamom ízlésszerint
Elkésztés:
A reszelt alma levét kicsit kinyomkodjuk, belekeverjük a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, a masszából 4 db tócsnit formázunk és lassú tűzön megsütjük. Friss idénygyümölcsökkel tálaljuk, a tetejére egyszerűen natúr joghurtot vagy 1 késhegynyi őrölt kardamommal ízesített, esetleg édesített natúr joghurtot csurgatunk. Uzsonnára vagy desszertként kínálhatjuk.
recept: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége