2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Clafoutis mangóval és málnával...

Következő

Sárgabarackos ToTu torta...

Almás tócsni

Hozzávalók (4 darabhoz)

250 g reszelt alma

1 egész tojás

35 g teljes kiőrlésű liszt

1/2 tk. őrölt fahéj

1csomag vaníliáscukor (8-10 g)
olaj az almatócsnik kisütéséhez

joghurt, kardamom ízlésszerint

 

Elkésztés:

A reszelt alma levét kicsit kinyomkodjuk, belekeverjük a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, a masszából 4 db tócsnit formázunk és lassú tűzön megsütjük. Friss idénygyümölcsökkel tálaljuk, a tetejére egyszerűen natúr joghurtot vagy 1 késhegynyi őrölt kardamommal ízesített, esetleg édesített natúr joghurtot csurgatunk. Uzsonnára vagy desszertként kínálhatjuk.

recept: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége

Előző

Clafoutis mangóval és málnával...

Következő

Sárgabarackos ToTu torta...

Kövess minket!