Hozzávalók:
A zselés betéthez:
20 dkg sárgabarack püré
2 dkg eritrit
4 gramm pektin
5 dkg aszalt sárgabarack
Az alaphoz:
6 dkg bármilyen, a diétánkba illeszthető darált keksz vagy édesmorzsa
1 teáskanál holland kakaó
3 dkg folyékony kókuszolaj
A ToTus réteghez:
30 dkg ToTu
5 dkg eritritol
30 dkg sárgabarack püré
4 lapzselatin (vagy 7 g por)
fél dl forró víz
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál folyékony kókuszolaj
Elkészítés:
A zselés betéthez a pürét forrásig melegítjük. Hozzáadjuk a pektinnel elkevert eritritet, majd az apróra vágott aszalt sárgabarackot is. Még két percig főzzük. Háztartási fóliával bélelt 16 cm-es kapcsos tortaformába töltjük. Dermedésig hűtőbe tesszük. Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaforma aljába simítjuk. A hűtőbe tesszük. Rátesszük a megdermedt zselét.
A ToTus réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe. Ha megdermedt, befedjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Tipp: Miután eltávolítjuk a tortagyűrűt és a papírt vagy fóliát, forró vízbe mártott késsel egyforma cikkre vágjuk a torta tetején lévő csokoládét, folyamatosan letörölgetve a késre kerülő csokoládét, illetve két vágás után mindig vissza kell tenni a forró vízbe a kést, hogy könnyen és szépen lehessen az ékeket kialakítani.
recept: Szabó Anita