2024. Június 20. | Rafael
Előző

Almás tócsni...

Következő

Churros...

Sárgabarackos ToTu torta

Hozzávalók:

A zselés betéthez:

20 dkg sárgabarack püré

2 dkg eritrit

4 gramm pektin

5 dkg aszalt sárgabarack

 

Az alaphoz:

6 dkg bármilyen, a diétánkba illeszthető darált keksz vagy édesmorzsa

1 teáskanál holland kakaó

3 dkg folyékony kókuszolaj

 

A ToTus réteghez:

30 dkg ToTu

5 dkg eritritol

30 dkg sárgabarack püré

4 lapzselatin (vagy 7 g por)

fél dl forró víz

 

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé

1 evőkanál folyékony kókuszolaj

 

Elkészítés:

A zselés betéthez a pürét forrásig melegítjük. Hozzáadjuk a pektinnel elkevert eritritet, majd az apróra vágott aszalt sárgabarackot is. Még két percig főzzük. Háztartási fóliával bélelt 16 cm-es kapcsos tortaformába töltjük. Dermedésig hűtőbe tesszük. Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaforma aljába simítjuk. A hűtőbe tesszük. Rátesszük a megdermedt zselét.

 

A ToTus réteghez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe. Ha megdermedt, befedjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.

 

Tipp: Miután eltávolítjuk a tortagyűrűt és a papírt vagy fóliát, forró vízbe mártott késsel egyforma cikkre vágjuk a torta tetején lévő csokoládét, folyamatosan letörölgetve a késre kerülő csokoládét, illetve két vágás után mindig vissza kell tenni a forró vízbe a kést, hogy könnyen és szépen lehessen az ékeket kialakítani.

recept: Szabó Anita

Előző

Almás tócsni...

Következő

Churros...

Kövess minket!