Hozzávalók (6 személyre):
1,5 kg marhahús (bélszín vagy hátszín)
páclé:
3 rész citromlé
1 rész triple sec
2 rész tequila
köret:
450 gr tejföl
2 db avokádó, felszeletelve
1 nagyobb charlotte hagyma, felszeletelve
6 nagyobb szem paradicsom, feldarabolva
4-5 db paprika (chilli és/vagy különböző színű kaliforniai paprika)
guacomople és salsa ízlés szerint (mindkettőt házilag is elkészíthetjük)
friss tortilla
Elkészítés:
A marhahúst csíkokra vágjuk. Összekeverjük a páclét egy nagyobb tálban és belehelyezzük a húst. Betesszük a hűtőbe, ha lehet egy éjszakára, hogy jól összeérjenek az ízek, de ha erre nincs mód, akkor is legalább 2-3 órára. Sütés előtt kb. egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Csurgassuk le róla a páclét és grillen vagy serpenyőben süssük meg. Helyezzük a hús csíkokat a tortillára, tegyünk hozzá ízlés szerint a köretből és felcsavarva máris fogyaszthatjuk. Kínálhatjuk úgy is, hogy a tortilla mellé helyezzük a salsát. Lehet előétel, de főételként is fogyaszthatjuk a tortilla elhagyásával, mazsolás rizs körettel.