Hozzávalók (6 főre:)
8 db tortilla lap
500 g darált marhahús
1 nagy csipet só, bors
150 g paradicsomszósz
400 g bab (konzerv)
1 tk füstölt fűszerpaprika
½ tk római kömény
pár csepp chiliszósz
2 ek. olaj + a sütéshez
20 dkg reszelt chadder sajt
Elkészítés:
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és elkezdjük pirítani a marhahúst, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, és a paradicsomszószt. Jól összekeverjük és hozzáöntjük a babot, a füstölt pirospaprikát, a római köményt és a chiliszószt. Addig főzzük, míg a hús puha nem lesz. A tortillalapra rakunk egy nagy adagot a fűszeres marhahúsból, mehet rá egy kis reszelt sajt is. A tortilla két felét felhajtjuk, majd a két másik végével is ugyanígy járunk el, ezt követően fogpiszkálóval tűzzük össze, hogy ne nyíljon szét. Egy serpenyőben melegítsük fel 175 C-ra az olajat és a tortilla batyukat – mindkét oldalán – pár perc alatt pár perc alatt süssük aranybarnára.
Tálalás: tejföllel, reszelt sajttal és friss korianderrel tálaljuk. Kínálhatunk hozzá egy finom paradicsomos salsát is.