2024. Június 19. | Gyárfás
Előző

In memoriam Vera Molnar: Dürer Cezanne...

Következő

Barokk változatok...

Banksy világa – az utca egy vászon

Az utca a festővásznam” című kiállítás a titokzatos művész, Banksy eddigi életművéről ad átfogó képet.

 

Markáns üzenetei, reflektációi a világ aktuális történéseire a hazai sztárokat is inspirálta, egy hatalmas falra írták fel, nekik milyen üzenetük van a társadalomnak. A világ leghíresebb láthatatlan graffiti művésze, Banksy munkássága jóval túlmutatnak a falra fújt graffiti alkotásokon, a gondosan megalkotott technika, a mögöttes, érthető, néha mellbevágó üzenetek, logikai és kommunikációs csavarok teszik egyedivé a világ egyik legismertebb kortárs művész portfólióját. Barcelona, Párizs, Milánó, Prága, Brüsszel, Lisszabon és Dubaj után a kiállítás most Budapestre érkezett.

 

Manu De Ros, a kiállítás kurátora szerint a World of Banksy – Az utca a festővásznam kiállítás egyedülálló abban, hogy beléphetünk a művész univerzumába, és megérthetjük az általa fontosnak tartott témákat. A kiállításon fantasztikus nemzetközi festőcsapat dolgozik, akik minden alkalommal, ha új helyszínre költözik a kiállítás, ugyanazzal a sablontechnikával, ugyanazokkal a részletekkel és színekkel reprodukálják a képeket, és ez rengeteg munkát és odafigyelést igényel. A kiállítson közel 100 tétel látható, köztük falfestmények a világ minden tájáról, műalkotások, látványos művészeti installációk és Banksy nagyobb léptékű aktivitásai. 

 

Ki is valójában Banksy? Egy személy vagy egy csapat? Férfi, nő? Hogyan választja ki a helyszíneit, mit gondol a művészetről, miért figyel oda a világ a szavára? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk a kiállításon, amely egészen szeptemberig lesz látható Budapesten, majd folytatja az útját Velencébe, Nápolyba és New Yorkba.

 

A kiállítást kurátorai: Manu De Ros és Emre Ezelli díszletfestő, díszlettervező, művészeti vezető, számos művészeti kiállítás kurátorai. Fő területüknek a street art és urban art kiállításokat tekintik.

 

 

Helyszín és időpont: Komplex Kiállítóterem (Budapest, Király u. 26.), megtekinthető: 2024. szeptember 30.

Előző

In memoriam Vera Molnar: Dürer Cezanne...

Következő

Barokk változatok...

Kövess minket!