2024. Június 19. | Gyárfás
Előző

Szlimmy & Loki – Arctáncoltató ft. M...

Következő

BariLaci – Joker...

Tízéves a BFZ Közösségi Hét

Május 2-án indul a Budapesti Fesztiválzenekar tavaszi Közösségi Hete, a zenekar éppen tíz éve szervezi közösségi koncertjeit. Kamaraformációi ezúttal Mozartot és Bartókot, Prokofjevet és Borogyint játszanak tucatnyi idősotthonban és „Óz, a csaló varázsló” izgalmas zenei kalandjaival lepik meg a gyerekeket két fővárosi iskolában. Egy református és egy katolikus templomban is barokk programmal készülnek, egy zsinagóga hallgatóságát pedig Mozart és Elgar zenéjével nyűgözik le.

A Fesztiválzenekar éppen egy évtizede szervez Közösségi Heteket, amikor kamaraformációi idősotthonokban, gyermekgondozási intézményekben, iskolákban, templomokban, zsinagógákban muzsikálnak. A kezdeményezés célja, hogy a zene azok számára is ingyenesen elérhető legyen, akik nem jutnak el a koncerttermekbe. Az iskolákban és idősotthonokban megrendezett koncertek zártkörűek, a templomi és zsinagógakoncertek azonban nyilvánosak.

A BFZ gyerekeknek szóló, játékos Zenevár programja ezúttal két budapesti helyszínre, a XX. Kerületi Ady Endre Általános Iskolába és az V. Kerületi Váci Utcai Ének-zenei Általánosba látogat el. Az időseket megszólító Aranykor koncertek hat fővárosi mellett egy pátyi, egy gyöngyösi, egy péceli, egy kincsesbányai és két szombathelyi idősotthont keresnek fel.

A jubiláló Közösségi Hét templomi koncertjeire ezúttal Gödöllőn, a Szentháromság templomban (május 5-én), és a Pozsonyi úti Református templomban (május 6-án) kerül sor. A két templomban barokk programot hallhatnak az érdeklődők: Graupner, Sances, és Buxtehude egy-egy műve után Bach „Was frag ich nach der Welt” című kantátája hangzik el. A BFZ barokk együttesét Lesták Bedő Eszter vezeti.

A közösségi sorozat keretében zsinagógakoncertet ezúttal Mezőcsát zsinagógájában ad a Fesztiválzenekar május 2-án. A koncerten Mozart Esz-dúr divertimentóját és Elgar e-moll vonósszerenádját adja elő a BFZ két kamaraformációja.  A zsinagógakoncert művészeti vezetője Ács Ákos klarinétművész.

A három koncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak, a részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges a BFZ weboldalán.

Előző

Szlimmy & Loki – Arctáncoltató ft. M...

Következő

BariLaci – Joker...

Kövess minket!