2024. Június 19. | Gyárfás
Előző

L.M.Chilton: Jobbra húzva...

Következő

Ínyenceknek...

Chloe Gong: A titkos Shanghaj-duológia

Az ilyen vad öröm bevezeti az olvasót a dübörgő húszas évek dekadens és pezsgő világú Sanghajába, ahol politikai zűrzavar és két rivális banda uralkodik.

 

Bandaháború festi vörösre az utcákat, az egész városon eluralkodik a káosz. A bonyodalom középpontjában a tizennyolc évesen is stílusos és elragadó Juliette Cai áll, aki most visszatért, hogy megörökölje a Skarlát Banda – egy magasan a törvény fölött álló szervezett bűnözői kör – vezetői székét. A Skarlátnak egyetlen méltó ellenfele van, a Fehér Virágok – a két banda emberöltők óta viaskodik egymással. A Fehér Virágok minden lépése mögött Roma Montagov áll, a bandavezéri poszt várományosa, Juliette első szerelme – aki elárulta őt.
De mindkét banda tagjai egyre labilisabbá válnak, a végén már konkrétan saját torkuknak ugranak. A városban szóbeszéd terjed: ragály pusztít, vagy őrület? Vagy egy szörny leselkedik a sötétben? Tömegesen hullanak a bandatagok, úgyhogy Juliette-nek és Romának le kell tenniük a fegyvert, és félre kell tenniük személyes ellentétüket. Össze kell fogniuk, hogy megállítsák a vérengzést, mert ha nem, akkor már nem marad város sem, amelyet a felülkerekedő banda uralma alá tudna hajtani.

 

Vad véget ér ott folytatódik, ahol az első kötet abbamaradt: a ragályt látszólag legyőzték, azonban a veszély még nem hárult el.

 

1927-et írunk, Sanghajt csak egy hajszál választja el a forradalomtól. Juliette-et lefoglalja a Skarlát Bandán belüli hatalmi harc. Roma, az ellenséges Fehér Virágok bandavezéri posztjának várományosa esküdt ellenségének tekinti Juliette-et. A városra azonban szörnyű veszély leselkedik, úgyhogy a lánynak nincs választása, meg kell nyernie Roma támogatását, hiszen nélküle nem lesz képes szembeszállni a fenyegetéssel.


Sanghaj forrong, a nacionalisták bevonultak a városba. Minden egyes nappal egyértelműbb, hogy a háború elkerülhetetlen, a bandák uralmát el fogják söpörni. Romának és Juliette-nek szörnyekkel és a politikai ellenfeleikkel kell szembeszállniuk, de a legnagyobb veszedelemmel szemben teljesen tehetetlenek: fogalmuk sincs, hogyan védjék meg a saját szívüket egymás iránti érzéseiktől.  

 

Chloe Gong merészen gondolta újra Shakespeare időtlen tragédiáját, új dimenziót és rétegeket adva a nagy klasszikusnak. A politikai zűrzavarokkal és piszkos alvilági játszmákkal tarkított Sanghajba helyezett szerelmi történet nem csupán a lassan izzó románc kibontakozása miatt izgalmas, hanem a valós történelmi részletek és a kínai kultúra gördülékeny beemelése miatt is. A titkos Sanghaj duológia lenyűgöző világépítéssel, magával ragadó történetmeséléssel és komplex karakterekkel rabolja el a kalandra és romantikára éhes fantasy-rajongók szívét, és egyúttal azt is bebizonyítja, hogy Shakespeare a 21. században is meg tudja szólítani az olvasókat.

 

NÉVJEGY

Chloe Gong minden idők legfiatalabb bestsellerszerzője, mindössze 25 éves, nevéhez máris New York Times bestseller könyvsorozatok, szakmai és közönségdíjak kötődnek. Könyvei, amelyek Shakespeare egyes műveire épülnek, lelkes reakciókat váltottak ki a TikTokon, díjakat nyertek el, és már több mint húsz országban jelentek meg. Bemutatkozó regényével 2021-ben elnyerte a Sir Julius Vogel-díjat, és huszonegy évesen a legfiatalabb szerző volt, akinek New York Times bestsellerlistára került a kemény kötésű könyve.
A Pennsylvaniai Egyetemen szerzett angol-nemzetközi kapcsolatok szakos diplomát. 1998-ban született Sanghajban, és kétéves volt, amikor a szülei Új-Zélandra költöztek. Aucklandben nőtt fel, és tizenhárom évesen kezdett könyveket írni az iPadjén. A Twitteren, az Instagramon és a TikTokon @TheChloeGong néven található, a weboldala TheChloeGong.com.
 

.
Előző

L.M.Chilton: Jobbra húzva...

Következő

Ínyenceknek...

Kövess minket!