600 gr vörös tonhal
1 ek. fahéj
2 ek. szezámmag, fehér
2 ek. szezámmag, fekete
ízlés szerint só
frissen őrölt bors
olívaolaj
Salátához:
1 mangó
1 mogyoróhagyma
1 marék menta
1 kicsi piros paprika
2 piros chili paprika
1 kezeletlen narancs
olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint balzsam ecet
Elkészítés:
Hámozzuk meg a mangót, vágjuk apró kockákra. Vágjuk apróra a mogyoróhagymát, finomra a mentát és a koriandert, majd a paprikát és a chilit. Keverjük össze a sót, a balzsam ecetet és az olívaolajat, majd ehhez a páchoz adjuk hozzá a saláta többi összetevőjét – a narancsot kivéve – és hagyjuk kb. 30 percig érni.
Reszeljük le a narancs héját.
Keverjük össze a sót és a borsot a fahéjjal, tegyük egy tányérra. Keverjük össze a kétféle szezámmagot, azt is tegyük egy tányérra. A tonhalból akkora adatokat vágjunk, hogy sütés után jól szeletelhető legyen. Forgassuk meg jól a fűszerkeverékben, majd nedves kézzel forgassuk a szezámmagba. Figyeljünk arra, hogy jól megtapadjon a halon. Egy serpenyőbe forrósítsunk fel egy kevés olívaolajat és süssük át a tonhalak mindkét oldalát médiumra (kb. 2-2 perc). Vágjuk a sült tonhalakat vékony szeletekre.
Tálalás:
Helyezzük a mangó salátát egy tányérra, tegyük a tetejére a tonhal szeleteket. Díszítsük korianderszárral és narancshéjjal.